Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası -Tekirdağ Müftüsü Gürlen: -Namaz için camiye yönelen müminler, her türlü kötü duygu ve düşüncelerden arınırlar


TEKİRDAĞ (A.A) - Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri, Tekirdeğde Cami ve Engelliler konulu konferansla başladı.
     Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, Tekirdağ Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen açılış programında yaptığı konuşmada, camilerin topluca ibadet edilen, namaz kılınan, Allahın zikredildiği, dua ve niyazda bulunulduğu ve milletçe din kardeşliğinin yaşatıldığı müstesna yerler olduğunu söyledi.
     Gürlen, Namaz için camiye yönelen müminler, her türlü kötü duygu ve düşüncelerden arınırlar. Birbirlerinin sevinç ve kederlerini paylaşırlar. Amiri, memuru, işçisi, patronu, büyüğü, küçüğü, yan yana, omuz omuza durarak ve bütün farklılıkları yok sayarak Allahın huzurunda secdeye kapanır ve yalnız Onun rızasına nail olmaya çalışırlar diye konuştu.
     Programa, Tekirdağ Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Ergin Akgün/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER