Camiye en çok gelen çocuklar ödüllendirildi

Camiye en çok gelen çocuklar ödüllendirildi -Mersinin Tarsus ilçesinde, çocukları camiye gitmeye ve namaz kılmaya teşvik amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesinde, çocukları camiye gitmeye ve namaz kılmaya teşvik amacıyla düzenlen yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi.
     Özel Bahşiş beldesi camisinde düzenlenen, 120 öğrencinin katıldığı ve 40 gün devam eden yarışmada, vakit namazına gelen, Kuran-ı Kerim derslerine devam eden, hal ve davranışlarıyla örnek teşkil ederek en fazla puanı elde eden öğrencilere çeşitli ödüller verildi.
     İlçe Müftüsü Abdulkerim Akbaba, camide düzenlenen ödül töreninde, camilerin birer eğitim ve öğretim yuvası olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Çocuklarımız ailelerinde ve okullarında öğrendikleri dini bilgilerini camilere gelip uygulayarak pekiştirirler. Mabedi ve ibadeti olmayan bir din yoktur. Camilerden uzak verilen din eğitimi eksiktir. Çocuklarımız temel dini bilgilerini de genellikle burada alırlar. Çocuklarımızın dine, din eğitimine, din görevlilerine bakışlarını etkileyen ilk mekanlar camilerdir. Camilerimizdeki uygulamalar çocuklarımızın karakter gelişimlerinde etkin olmaktadır.
     Cami İmamı Reşit Öz de, uygulama sayesinde çocukların camiye olan ilgisinin arttığını, amaçlarının camiyi, namazı ve cemaati çocuklara sevdirmek olduğunu bildirdi.
     Hayırseverler ve ilçe müftülüğüyle istişare halinde yarışmayı gerçekleştirdiklerini anlatan Öz, şunları kaydetti:
     Yarışmaya 120 öğrencimiz katıldı. Yarışma kapsamında sabah namazına gelene 30, öğle, ikindi ve akşam namazlarına gelene 10, yatsı namazına gelene ise 20 puan verdik. Ayrıca akşam namazı ile yatsı namazı arasındaki Kuran-ı Kerim derslerine iştirak ile hal ve davranışlara da ekstra puanlar verdik. Velilerimiz de uygulamadan son derece memnun kaldı. Çocuklarımız boş zamanlarında dışarıda gezeceklerine, camiye gelerek dinlerini öğreniyor. Çocuklarımız oyun oynayacaklarsa oyun alanları cami olsun. Oyunları namaz olsun, tespih olsun, takke olsun, kitaplar olsun.
     Öz, bir sonraki yarışmada namaza gelirken babasını, arkadaşlarını veya akrabalarını getirenlere ekstra puan vereceklerini de ifade etti.
     Konuşmaların ardından yarışma birincisi Fevzi Ramazan Sallanbaşa dizüstü bilgisayar, ikinci Furkan Bönceoğluna tablet bilgisayar ve üçüncü Kadir Sallanbaşa mp5 verildi. Camiye gelen tüm öğrencilere de kitap hediye edildi.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Camiye en çok gelen çocuklar ödüllendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER