Çana 4 yıllık yüksekokul kurulacak

Çana 4 yıllık yüksekokul kurulacak


ÇANAKKALE (A.A) - Çana, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine (ÇOMÜ) bağlı 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kurulacak.
     Bakanlar Kurulunun 2012/3363 karar sayısı ile Milli Eğitim Bakanlığının teklif yazıları üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı kanunun ek 30uncu maddesine göre 25/6/2012 tarihli toplantısında, Çana 4 yıllık Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kurulmasını kararlaştırıldı ve bu karar Resmi Gazetede yayımlandı.
     Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, kararla ilgili yaptığı açıklamada, müjdeli haberin Çana ve üniversiteye hayırlı olmasını diledi.
     Yüksekokun kurulmasıyla, üniversitenin Çandaki okul sayısının 2ye çıktığına işaret eden Laçiner, Şu anda Çandaki öğrenci sayışımız 1000 civarında ve önümüzdeki dönemde bu sayı 1000i aşacak. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tam kapasiteye ulaştığında minimum 2 bin 500 öğrenci sayısına ulaşılacak. Esas hedefimiz nicel olmaktan çok nitel, yani kalite. Bu doğrultuda Çandaki okulumuzda ciddi kadro iyileştirmeleri de yapıyoruz dedi.
     Laçiner, ÇOMÜ olarak ilçelerin her birinde en az 2 bin 500 öğrenci kapasitesini hedeflediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
     İlçelerimizde öğrencilerin üniversiteyi hissedebilmeleri için ölçek sorununu aşmamız gerekiyor. 200 öğrenciyle mevcut altyapılar hem atıl kalıyor, hem de öğrenci sayısındaki azlık nedeniyle üniversite ortamını oluşturmada yapısal sorunlarla karşılaşıyoruz. Bu bağlamda altyapısı olan ve yerel desteği kolayca bulan ilçelerimizde kapasite artırımına kolayca gidebiliyoruz. Öğrenci sayısının 1.000i bulduğu yerlerde ise ikinci okulu, mümkünse 4 yıllık olarak açmayı istiyoruz. Biga ve Çan bunun açık örneği. Şimdi sırada Yenice var. Çünkü bu ilçemizde de öğrenci sayımız 1.400 civarına ulaşıyor. 4 yıllık bir okulla Yenicede üniversite ortamını zenginleştirmemiz daha kolay olacak. Ancak tüm bunlar sadece ÇOMÜ Rektörlüğünün çabasıyla olmaz. Sadece bize kalırsa süreç uzar ve birkaç yılda başarılacak rakamlara 10 yılda, belki çok daha uzun bir sürede ulaşılabilir. Beklentilerimiz bina yapımı, arazi tahsisi, sınıf yapımı gibi aslında konunun en kolay kısımları. Öğretim elemanı bulmak, öğrenci çekmek, eğitim kalitesini yükseltmek, işletme giderleri gibi aslında çok daha zor kısımları ÇOMÜ zaten hallediyor.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Çana 4 yıllık yüksekokul kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER