Çandan kısa kısa

Çandan kısa kısa -Belediyedeki toplu sözleşme görüşmeleri sonuçlandı


ÇANAKKALE (A.A) - Çan Belediyesi İle Hizmet-İş Sendikası arasında süren toplu sözleşme görüşmeleri sona erdi.
     Belediye ile sendika arasındaki toplu sözleşme Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzunun makamında imzalandı.
     Hizmet-İş Bursa Şube Başkanı Yaşar Yel, imza töreninde yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Kuzu ile sendikanın taslak talepleri, işçilerin aldığı ücretleri göz önünde bulundurarak görüştüklerini ve makul bir noktada buluştuklarını belirterek, Aldığımız zam miktarı son 20 yılın en yüksek zam miktarı olması nedeniyle belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz dedi.
     Belediye Başkan Kuzu ise işçileri mutlu edebilecekleri bir zam oranının ortaya çıktığını ifade ederek, Söylediğim gibi onların gayretleri çok önemli. Çanda 30 bin kişiye hizmet sunan arkadaşlar onlar. Biz burada sadece makamı temsil ediyoruz. O anlamda onların hakkını vermek gerekiyordu. Verdiğimize inanıyoruz diye konuştu.
     Sözleşme kapsamında, işçilere ilk 6 ay için günlük 6, ikinci 6 ay için de yine günlük 6 lira zam aldı. İşçilerin sosyal haklarında yüzde 25 oranında artış yapıldı.
    
     -Cepheden Başbakanlığa Kadın konulu sergi-
    
     AK Parti Çan Kadın Kolları Başkanlığı Cepheden Başbakanlığa Kadın konulu sergi açacak.
     8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 8 Martta Çan Belediyesi Sergi Salonunda açılacak Cepheden Başbakanlığa Kadın konulu fotoğraf sergisi 11 Marta kadar ziyaret edilebilecek.
    
     -Termal konutlarda ilk daire satıldı-
    
     Çan Belediyesi Termal Konutlarının satışı için ilk ihale yapıldı.
     Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu başkanlığında toplanan Belediye Encümeni huzurunda yapılan ilk ihalede Ahmet Benli, 176 bin liraya ilk daireyi satın aldı.
     Başkan Kuzu, encümenin salı günleri toplanıp, konutların satışı için ihale gerçekleştireceğini ve ihalelerin konutların tamamı satılana kadar süreceğini söyledi.
    
     -Belediye meclisi toplantısı yapıldı-
    
     Çan Belediyesinin mart ayı belediye meclisi toplantısı yapıldı.
     Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu başkanlığındaki toplantıda, belediye tarafından tamamlanan inşaatın adının Çan Belediyesi Termal Otel olması ve faaliyetlerini Çan Belediyesi Oskot İşletmesi bünyesinde devam ettirmesi görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
     Gündemde yer alan imar planı değişiklikleri de karar bağlandı.
    
     -Çan Belediyesinin güreşçileri Türkiye finallerinde-
    
     Çan Belediyesinin güreşçileri Türkiye finallerinde mücadele edecek.
     Gönende düzenlenen Yıldızlar Güreş Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarında Çan Belediyesi güreşçilerinden 50 kilogramda Can Gezen, 76 kilogramda Özgür Demir ve 85 kilogramda Burak Bülbül final müsabakalarına katılmaya hak kazandı.
     Güreşçiler, mart ayı sonunda Tokatta düzenlenecek yarışmaya katılacak.
    
     Muhabir: Sadettin Arslan / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Çandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER