Çanakçıda el ve makine nakışı sergisi

Çanakçıda el ve makine nakışı sergisi açıldı


GİRESUN (A.A) - Çanakçıda el ve makine nakış sergisi açıldı.
     Ege köyündeki köy evinde düzenlenen serginin açılışına Kaymakam Mehmet Fatih Kara, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemal Karakadıoğlu ile vatandaşlar katıldı.
     Kaymakam Kara, törende yaptığı konuşmada, milli eğitim faaliyetleri içerisinde halk eğitim merkezlerinin büyük yeri ve önemi olduğunu söyledi.
     Beşikten mezara kadar eğitim ilkesine göre hareket eden halk eğitim merkezlerinde nitelikli insan gücü yetiştirilmesinin amaçlandığını ifade eden Kara, şunları kaydetti:
     Bu amaçlar doğrultusunda halk eğitim merkezlerinde örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinde bulunan veya herhangi bir kademesinden ayrılmış vatandaşlarımıza hiçbir yaş sınırlaması olmaksızın mesleki, teknik, sosyal ve kültürel kurslar açılarak bilgi ve beceriler kazanma imkanı sağlanmakta. Halk eğitim merkezleri aracılığıyla halkımıza ömür boyu eğitim modelli kurslar verdirilerek hem haneye katkı sağlamayı hem de sosyal yaşantı içerisinde kursiyerlerimize yer bulmayı ve yaptıkları ürünler ile sosyal alanda özgüven kazandırmayı hedefliyoruz.
     (KY-ORH)
<< Önceki Haber Çanakçıda el ve makine nakışı sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER