Çanakkaleden kısa kısa

Çanakkaleden kısa kısa -Genç Dönüşüm projesi kapsamında 1365 kalem, 588 silgi ve 572 adet kalemtıraş toplandı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalede, Genç Dönüşüm projesi kapsamında, 1365 kalem, 588 silgi ve 572 adet kalemtıraş toplandı.
     Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye genelinde uygulamaya koyduğu proje hafta sonu yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavında (ALES) uygulandı.
     Proje kapsamında, ÖSYMnin yaptığı sınavlarda adaylara dağıtılan setler, sınavın ardından Gençlik Merkezlerince oluşturulan kutularda toplandı. Sınav merkezlerinin önünde bekleyen gönüllü gençler, 1365 kalem 588 silgi ve 572 adet kalemtıraş topladı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu toplanan malzemelerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşülerek ihtiyaç sahibi öğrencilerin olduğu okullara dağıtılacağını söyledi.
    
     -Bigada servis şoförlerine eğitim verildi-
    
     Bigada, servis şoförlerine eğitim verildi.
     İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen seminer, Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı Toplantı Salonunda yapıldı.
     İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Büyük, toplantıda servis araç şoförlerinin uyması gereken kurallar hakkında bilgi verdi. Öğrenci servisi yapılan 79 hat bulunduğunu ifade eden Büyük, Türkiye çapında taşımalı eğitimde dikkati çeken bir ilçeyiz. Köy sayısı fazla olduğundan taşımalı öğrenci sayısı da yüksek. İlkokulda 1577, ortaokulda ise 1502 öğrencimiz taşımalı olarak eğitim görüyor dedi.
     Büyük, taşıma ihalesinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştiğini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığımızın belirlemiş olduğu kurallara uyulduğu takdirde sorunsuz bir eğitim yılı geçireceğiz. Çocuklarımızın can güvenliği sizlerin elinde. Araçlarınızın teknik donanımlarını tamamlayınız, konuşma ve hareketlerinize dikkat edip sigara içmemeye özen gösteriniz diye konuştu.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Çanakkaleden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER