Çanakkaleden kısa kısa

Çanakkaleden kısa kısa -Kent Müzesi ve Arşivindeki Kent Sohbetleri sürüyor


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivindeki Kent Sohbetleri sürüyor.
     Kent Müzesinde düzenlenen etkinliğin konuğu Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Ramazan Işıldak oldu. Kentte Fevzipaşalılar adlı serginin kolaylaştırıcılığını yapan Saim Yavuzun da eşlik ettiği sohbet, 3 dönemdir muhtarlık yapan Işıldakın Fevzipaşa Mahallesinin tarihçesine, konumuna ve nüfusuna dair bilgileri paylaşmasıyla başladı.
     Fevzipaşa Mahallesinde muhtarlığın Başbakan gibi olduğunu belirten Işıldak, Mahallede dişi ağrıyan da sınava yazılmak isteyen de bana gelir dedi.
     Yaşamadan mahalledeki hayatın nasıl olacağının anlaşılamayacağını ifade eden Işıldak, yaşadıkları en önemli sorunun işsizlik olduğuna değindi.
    
     -Ambalaj atıkları harici atık toplama programı-
    
     Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliğinin yürüttüğü Geri Kazanım projesi kapsamında, birlik havzasında bulunan belediyelerde belirlenen yaklaşık 13 bin konutun bulunduğu pilot bölgelerden ambalaj atıklarının ayrı toplanmasına başlandı.
     Çanakkale Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, pilot bölgeler dışındaki diğer bölgelerden de dağıtılan 2 metreküplük geri kazanım kumbaralarıyla ambalaj atıkları toplanıyor.
     Uygulanan sistem sayesinde atıklar belirli günlerde belediyeye yapılacak bildirimlere göre toplanacak.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Çanakkaleden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER