Çanakkaleden kısa kısa

Çanakkaleden kısa kısa -Öğrenciler organ bağışı konusunda bilgilendirildi


ÇANAKKALE (A.A) - Lapsekide, öğrenciler organ bağışı konusunda bilgilendirildi.
     Toplum Sağlığı Merkezinde görevli ebeler Naciye Güneş ve Nezahat Kavas, Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında, Atatürk Lisesi öğrencilerine slayt eşliğinde organ bağışının önemi ile organ bağışına toplumun bakışı konusunda bilgi verdi.
     Güneş, organ bağışı konusunda çalışmalarının süreceğini kaydetti.
    
     -Can Hastanesi laboratuvarı denetimden geçti-
    
     Bigadaki Can Hastanesinin laboratuvarı, Klinik Biyokimya Uzmanları Derneğinin (KBUDEK) Eksternal Kalite Kontrol Programı kapsamında denetimden geçti.
     Hastanenin genel müdür yardımcısı Bahattin Çetin, hastanenin laboratuvarının KBUDEK tarafından her ay incelendiğini, bu kapsamda burada yapılan tahlil sonuçlarının güvenilirliğini denetlediğini söyledi.
     Çetin, denetlemenin ardından çıkan sonuçlara göre hastanelerinin laboratuvarının başarı oranı 840 laboratuvar arasında ilk 3te yer aldığını kaydetti.
    
     -Kaz Dağlarında mantar bereketi-
    
     Bayramiç ilçesi sınırları içinde yer alan Kaz Dağlarında yetişen değişik türdeki mantarlar yöre halkına önemli ekonomik katkı sağlıyor.
     Son günlerdeki yağış ve ılıman havanın etkisiyle doğada çıkan mantarlardan, ayı mantarı adı verilen tür toptan 7 liradan alıcı bulurken, kırmızı melki ile diğer türler ise 5 ile 7 liraya satılıyor.
    
     Muhabir: Ekip / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Çanakkaleden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER