Çanakkaleden kısa kısa

Çanakkaleden kısa kısa -Belediye Başkanı Gökhan, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Gökhan, çocuk haklarının tüm dünya çocuklarının sosyal, toplumsal, dini, ahlaki her türlü hak ve çıkarlarının korunmasını esas alan yükümlülükler olduğunu bildirdi.
     Tüm dünyada çocukların maruz kaldığı şiddet, tecavüz, küçük yaşta evlendirilme, kız çocuklarının okula gönderilmemesi, erken yaşta ve kötü koşullarda çalıştırılma gibi insanlık ayıbı ve insanlık suçu sayılacak olumsuzlukların önüne tam anlamıyla geçilemediğini dile getiren Gökhan, şunları kaydetti:
     Bizler insan olarak haklarımızın bilincinde olmalı, her türlü baskı ve zorlama karşısında haklarımızı sonuna kadar savunabilmeliyiz. Ancak var olan haklarımızı bilirsek ve özümsersek çocuklarımıza kendi haklarını öğretebilir, onların haklarını koruyabilir, yetişkin birer birey olduklarında bunun için gerekirse savaşmalarını aşılayabiliriz. Çocuklarımızın haklarını öğrenerek, kullanarak, savunarak yetişkinlik yolunda atacağı sağlam adımlar, daha yaşanılır bir dünyanın, daha aydınlık bir geleceğin temellerini oluşturacaktır. Tüm dünya çocukları için, savaşların, açlığın, yoksulluğun olmadığı, yaşamlarının en güzel yıllarını mutluluk ve neşeyle geçirdikleri bir dünyaya duyduğumuz özlemle, tüm çocukları sevgiyle kucaklarım.
    
     -Dardanelde istihdam-
    
     Çanakkalede kurulu Dardanel firması çalışmalarına hız verdi.
     Dardanel Önentaş Gıda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aşkın Kurultak, yaptığı yazılı açıklamada, ağustos ayı itibarıyla üretim kapasitesini artıran Dardanelin, 1 Ağustos-30 Eylül döneminde grup bünyesinde 35 kişinin daha istihdam edildiğini, 2012 sonuna kadar 150, 2013 yılı içinde ise 500 kişinin istihdamının gerçekleşeceğini bildirdi.
     Kurultak, Dardanel markasıyla 28 yıldır Türkiye ekonomisinin gelişmesine ve istihdama katkıda bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Yeni yapılanma sürecinde de bu katkımızı sürdürmeye devam edeceğiz. 2012 yılı sonuna dek şirket büyüme hedefleriyle paralel grup bünyesindeki markalar için 150 kişiyi istihdam etmeyi ve çalışan sayımızı 850ye çıkarmayı öngörüyoruz. 2013 yılı içinde ise çalışan sayımızı daha da artırarak 500 kişilik bir istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Dardanel Grubu olarak istihdam yatırımına yönelik çalışmalarımızı 2014 yılında da sürdürerek 2 senede çalışan sayımızı sistemli bir şekilde 2 bin 500e yükseltmeyi planlıyoruz.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Çanakkaleden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER