Çanakkaleden kısa kısa

Çanakkaleden kısa kısa -Tar-Gel Projesi toplantısı yapıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalede, Tarımsal Yayımı Geliştirme (Tar-Gel) Projesi toplantısı yapıldı.
     İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Akkuş, toplantıda, projenin amacına ilişkin bilgi verdi, Tar-Gel personelinin görev yaptıkları köylerle ilgili her türlü konuya vakıf olması gerektiğini dile getirdi.
     Akkuş, personelin, bulundukları köylerdeki çiftçilere hizmet verdiğini belirterek, Onların gören gözü, duyan kulağı, tutan elleri, tarımsal faaliyetlerde üreticinin hemen yanı başında olmalıdır dedi.
     Akkuş, eksik alt yapı ve malzemelerin tamamlanacağını kaydetti.
    
     -IPARD Programı ve hibe destekleri tanıtım ve bilgilendirme toplantısı-
    
     Ulusal kalkınma plan, program ve stratejilerinde öngörülen ilke ve hedefler çerçevesinde, Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakları kapsayacak şekilde, kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetleri gerçekleştirmek üzere kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) IPARD Programı ve hibe destekleri tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     TKDK İl Koordinatörü Ümit Ortan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğündeki toplantıda, kurumu hakkında bilgi verdi.
     Daha sonra TKDK uzmanları tarafından, et, süt, sebze ve su ürünleri üreten tarımsal işletmeler ile bunların işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi, çeşitlendirilmesi, yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizm ve kültür balıkçılığının geliştirilmesi ve online başvuru sistemi hakkında bilgiler sunuldu.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Çanakkaleden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER