Çanakkale Belediyesi su ücretlerinde indirime gitti

Çanakkale Belediyesi su ücretlerinde indirime gitti


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Belediyesi, hizmet alanı içinde yer alan yerleşim alanlarında, 2013 yılı itibarıyla su fiyat tarifelerinde indirime gitti.
     İmar iskanı bulunan konutlarda, akıllı sayaç abonelerinin 1 metreküp su kullanım bedeli yüzde 17.7lik indirimle 2,37 liradan 1,95 liraya, mekanik sayaç abonelerinin kullanım bedeli yüzde 11,6lık indirimle 3,34 liradan 2,95 liraya düşürüldü.
     Şantiye aboneliklerinde ise akıllı sayaç aboneleri kullanım bedeli 7,39 liradan 5 liraya, mekanik sayaç aboneleri kullanım bedeli 9,19 liradan 8 liraya indirildi.
     Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, su işletmesinde yeni bir yapılanmaya gidildiğini belirterek, akıllı sayacın kullanılmasını teşvik noktasında ciddi yatırım yapıldığını ve sayaç okuma, kesme ve bağlama gibi işlemlerin tamamının belediyenin uhdesinde toplandığını söyledi.
     Gökhan, kayıp-kaçak önleme, zamanında okuma, tahsilat takibi, abone eşleştirmeleri ve bozuk akıllı sayaçların tespiti ve eski sayaçların yenilenmesi gibi noktalarda yeni uygulamaya gidileceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Çanakkale Belediyesi su ücretlerinde indirime gitti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER