Çanakkale Belediyespor Kulübünün faaliyet raporu

Çanakkale Belediyespor Kulübünün faaliyet raporu


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Belediyespor Kulübü, 2010-2013 yılları arasındaki faaliyet raporunu açıkladı.
     Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, kulübün, 1987 yılında dönemin Belediye Başkanı rahmetli Orhan Uğur tarafından kurulduğu anımsatıldı.
     O günden bugüne kulübün, 26 yıldan beri kentte sporun gelişmesi, yaygınlaşması ve sevdirilmesi için çalışmalarda bulunulduğu belirtilen açıklamada, kulübün, basketbol, voleybol, yüzme, briç, masa tenisi, halk oyunları, step aerobik, atletizm, dağcılık, bisiklet, satranç, tenis, jimnastik dalları olmak üzere toplam 13 branşta bin 437 lisanslı sporcuyla faaliyetlerini sürdürdüğü kaydedildi.
     Kulübün en temel ilkesinin, kentte yaşayan herkese sağlıklı koşullar içerisinde spor yapabilme alışkanlığını kazandırmak ve sporu sevdirmek olduğu vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:
     Bugün kentimizde çocuklarımız ve gençlerimiz, zamanlarının çok önemli bir kısmını internet kafelerde veya evlerinde bilgisayar başında sanal bir ortamda geçirmektedir. Oysa bu çocuklarımız spor yaparak dayanışmayı, yardımlaşmayı, mücadele etmeyi ve kazanabilme becerisini sağlamaktadır. Kulübümüzün bir başka temel ilkesi ise potansiyeli olup da yapılamayan sporların yapılmasına olanak sağlamaktır. Bunun için de birçok branşta lokomotif görevini üstlenmektedir. Bu amaçla da kentimizdeki yaşayan herkese, alternatif spor dallarında spor yapma ve izleme olanağı sunmaktadır.
     Çanakkale Belediyespor Kulübünün, sportif faaliyetlerin yanı sıra çalışmaların daha iyi koşullarda yapılabilmesi için tesisleşmeye ve diğer amatör spor kulüpleriyle ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem verdiği ifade edilen açıklamada, kentte faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine malzeme temini konusunda destek verildiği bildirildi.
     Engellilerin spor yapmalarına olanak sağlayan Boğazgücü Engelliler Basketbol takımı ile 2011-2012 ve 2012-2013 sezonları için yapılan protokol kapsamında, deplasman ulaşım masraflarının kulüp tarafından karşılandığı belirtilen açıklamada, kulübün, tesisleşme hamlesi içerinde yer alan spor salonu yapımının, 2012 yılının Haziran ayında tamamlandığı kaydedildi.
     Spor salonunda, voleybolun yanı sıra, basketbol, jimnastik ve masa tenisi gibi sporların yapılabileceği bir kompleks oluşturulduğu vurgulanan açıklamada, Ayrıca tesisin içerisinde 60 kişinin konaklayabileceği sporcu odaları, toplantı odası ve antrenör odaları bulunmaktadır. Ayrıca bu tesisin yanına iki adet tenis kortu yapılarak halkımızın hizmetine açılmıştır. Tüm bu çalışmalarımızla birlikte Barışın Kenti Çanakkalede barış kültürümüz olsun anlayışına uygun olarak, spor kültürünün oluşması, kentte yaşam kalitesinin artması, kentimizde sevinin, hoşgörünün ve barışın daha da çok yaygınlaşmasını sağlamaktır denildi.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Çanakkale Belediyespor Kulübünün faaliyet raporu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER