Çanakkale Boğazına yapılması planlanan köprü

Çanakkale Boğazına yapılması planlanan köprü -Vali Tuna: Bu proje, Çanakkaleye çok şey kazandıracak. İstanbul ile olan yolumuz biraz daha kısalacak, daha kaliteli hale gelecek


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Boğazına yapılması planlanan köprünün önemli olduğunu belirterek, Bu proje Çanakkaleye çok şey kazandıracak. İstanbul ile olan yolumuz biraz daha kısalacak, daha kaliteli hale gelecek dedi.
     Vali Tuna, düzenlediği basın toplantısında, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Önceki ayların Çanakkale için yoğun geçtiğini vurgulayan Tuna, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın, kenti ziyaretlerini anımsattı.
     Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkında yapımı tamamlanan Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezinin açılışının Başbakan Erdoğanın katılımıyla yapıldığını hatırlatan Tuna, ilçelere ve köylere gerçekleştirdiği ziyaretleri anlattı. Tuna ayrıca turizmin gelişmesi için de yurt içi ve yurt dışındaki fuarlara katılmak için yaptıkları girişimler hakkında bilgi verdi.
     Tuna, Çanakkale Boğazına yapılması düşünülen asma köprünün, çok tartışıldığını, konuşulduğunu belirterek, bu projenin gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Tuna şöyle konuştu:
     Köprü projesinin 2015 yılına kadar tamamlanması gerekiyor, Çevresel Etki Değerlendirmeden (ÇED) muaf olabilmesi için. Mutlaka 2015e kadar projesi tamamlanacak ve ihalesi hazır hale gelecek. Ama ne zaman ihale yapılır ve biter onu şu anda kestirmek zor. Bu proje Çanakkaleye çok şey kazandıracak. İstanbul ile olan yolumuz biraz daha kısalacak, daha kaliteli hale gelecek. Bu, çevreci anlayışla yeniden projelendirilmiş, tarihi ve doğal alanlar da korunacak.
    
     -Çanakkale Savaşlarının 100. yılına doğru-
    
     Vali Tuna, Çanakkale Savaşlarının 100. yılı olan 2015e ilişkin çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulundu.
     Bu kapsamda simülasyon merkezinin açılışının yapıldığını anımsatan Tuna, Ama bir de bizim Panorama 2015 Projesi var. O da yapılacak, onu da bekliyoruz. İnşallah o da hızlı bir şekilde yapılır ve 2015e kadar ilave bir ziyaret mekanı, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı içerisinde yer alır diye düşünüyoruz dedi.
     100. yıl dolayısıyla yurt içi ve dışında çok büyük tanıtım, etkinlik ve kampanyaların yapılmasının planlandığını belirten Tuna, şöyle dedi:
     Bu konudaki düşüncelerimizi, önerilerimizi hem Sayın Başbakanımızla hem de diğer bakanlarımızla paylaşmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar beklentimiz bu konu ile ilgili kurumsal bir yapının ortaya çıkmasıydı ama bu gerçekleşmedi maalesef. Ama bu bizim yapacaklarımızı engellemez diye düşünüyoruz. Biz mevcut yapıyla kurumsal bir yapı olmasa da yolumuza devam edeceğiz. 2015 yılına yönelik start vermenin zamanı geldi. Yıl içerisinde bir yapılanma oluşturup, ciddi bir şekilde çalışmaya başlayacağız. İl Özel İdaresi binasında bunun için bir merkez oluşturuyoruz, orada çalışmalar yürütülecek. Ankaradan gördük ki oradaki insanların bizim yönlendirmemize ihtiyacı var. Biz, şunları yapalım dediğimizde kesinlikle ciddiye alınıyor. Çünkü işin içinde olan biziz.
     Diğer ülkelerin buraya katılımını sağlamanın önemli olduğuna da değinen Tuna, Avustralya ve Yeni Zelanda ile ilişkiler belli ölçüde var, devam ediyor. Ama biz bunu ötesine taşımalıyız. Biz çok daha büyük düşünmek zorundayız şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Çanakkale Boğazına yapılması planlanan köprü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER