Çanakkale ilk yeşil binasına kavuşuyor

Çanakkale ilk yeşil binasına kavuşuyor -Belediye Başkanı Gökhan: -Şimdi çağdaş anlayış yeşil binalardır. Biz de bu kapsamda bir proje yarışması yaptık ve bir ekip kazandı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yeni belediye binasının yeşil bina olacağını belirterek, Şimdi çağdaş anlayış yeşil binalardır. Biz de bu kapsamda bir proje yarışması yaptık ve bir ekip kazandı dedi.
     Gökhan, yaptığı açıklamada, yeni belediye binasının yarışma projesiyle elde edilmiş yeşil bina olacağını söyledi.
     Yeşil binanın, enerjisini üreten, rüzgar ya da güneş enerjisiyle kendi tüketimini sağlayan, yağmur ve çatı sularını toplayıp, onu tekrar kullanabilen yapılar olduğunu belirten Gökhan, daha çok gün ışığından yararlanıp, daha az aydınlatma kullanılan ferah mekanlar olduğunu bildirdi.
     Bu binaların yapımında kullanılan malzemelerinde çevre dostu olduğunu kaydeden Gökhan, şöyle konuştu:
     Çok iddialı, ama Çanakkaleye de bu yakışır. Çanakkalede yıllarca farklı ve uygun olmayan yerlerde hizmet verdik. Şimdi çağdaş anlayış yeşil binalardır. Biz de bu kapsamda bir proje yarışması yaptık ve bir ekip kazandı. Hoşumuza da gitti, sonuçlandıracağız. Kamuoyu ile de paylaşacağız, görsellerini asacağız. Ketli de bunu sahiplenmeli o bakımdan belki bir maket hazırlayıp İskele Meydanına koyabiliriz. Binamızın altı otopark olacak. 4 katlı ama hepsi zeminin üstünde olmayacak. İhale sürecini tamamlayıp sonbaharda temelini atarak, iki yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz.
     Yeni belediye binasında 800 kişilik salon, sergi alanları, nikah salonu ve çocuklar için ayrılan yerler olacağını belirten Gökhan, binanın, çevre normlarına uygun, karbon salımını en aza indiren tarza malzemelerle donatılacak ciddi bir yatırım olacağını söyledi.
     Bunu yapabilecek güçte olduklarını, bütçenin buna el verdiğini ifade eden Gökhan, binanın şimdiki belediye binasıyla yandaki bina ve eski otogar alanının üzerine yapılacağını bildirdi.
     Binanın toplamda 10 bin metrekarelik alanın üzerine oturtulacağını kaydeden Gökhan, Mevcut binanın olduğu alan meydan olacak. Burası şehrin göbeği, bütün ana arterlerin kesiştiği yer.
     Etrafındaki binaların ön cepheleriyle ilgili de meclis kararı almayı düşünüyoruz. Demircoğlu ve Atatürk caddesinde bu binaya cepheli binaların ön cephe iyileştirmelerini sağlayacağız. Bu konuda yardımcı oluruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Çanakkale ilk yeşil binasına kavuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER