Çanakkale Kara Savaşlarının 98inci yılı

Çanakkale Kara Savaşlarının 98inci yılı -Gelibolu Yarımadasındaki Avustralya Lone Pine Anıtında anma töreni yapıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Kara Savaşlarının 98inci yılı etkinlikleri kapsamında Gelibolu Yarımadasındaki Avustralya Lone Pine (Tek Çam) Anıtında anma töreni gerçekleştirildi.
     Avustralya Gazi İşleri Bakanı Warren Snowdon, törende yaptığı konuşmada, askeri tarihlerinde kutsal bir yere sahip olan Gelibolu Yarımadasında bir arada bulunmanın ayrıcalığını yaşadıklarını söyledi.
     Küçük bir harp alanında bulunduklarını dile getiren Snowdon, burada 98 yıl önce Çanakkale Savaşlarının en kanlı çarpışmalarının yaşandığını ifade etti.
     Avustralyanın Ankara Büyükelçisi Ian Biggs ise ülkesinin, Lone Pine mevkisinde 2 bin kişiden fazla zayiat verdiğini anlattı.
     Biggs, Birinci Dünya Savaşının başlamasına yol açan olaylar hakkında bilgi vererek, "1915 ağustos taarruzunun amacı, açmaza girmiş pozisyonların kırılması ve tepelerin alınmasıydı. Lone Pineye yapılan saldırı ise Osmanlı komutanlarının dikkatini Sarı Bayır ile Suvla Koyuna yapılan saldırılardan uzağa çekmek için bir aldatmacaydı. Osmanlı birliklerinin amacı, savunmaydı" dedi.
     Daha sonra, ülke temsilcileri, Avustralya Anıtına çelenkler koydu. Türkiye adına çelengi, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç bıraktı.
     Saygı duruşunun ardından Türkiye ile Avustralya milli marşlarının çalındığı törene, çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Çanakkale Kara Savaşlarının 98inci yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER