Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi mezuniyet töreni

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi mezuniyet töreni -Vali Tuna: Yükseköğretimdeki amaç, akademik, bilimsel ve yönetsel olarak uygulama ve araştırmaya dayanan programlarla çağdaşlık ile çok yönlü işlevselliğe ulaşmaktır


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Yüksek öğretimdeki amaç, akademik, bilimsel ve yönetsel olarak uygulama ve araştırmaya dayanan programlarla çağdaşlık ile çok yönlü işlevselliğe ulaşmaktır dedi.
     Vali Tuna, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin (ÇOMÜ) 2011-2012 akademik yılı mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, üniversiteye girmenin nasıl mücadele gerektiriyorsa mezun olmanın da aynı şekilde mücadele gerektirdiğini söyledi.
     Başarıya ulaşmanın bilgiyle ve çalışmayla doğru orantılı olduğunu ifade eden Tuna, şöyle konuştu:
     Yükseköğretimdeki amaç, akademik, bilimsel ve yönetsel olarak uygulama ve araştırmaya dayanan programlarla çağdaşlık ile çok yönlü işlevselliğe ulaşmaktır. Tesadüfi bilgilerle bir yere varmak mümkün değildir. Her zaman için prensibiniz bu ülkeyi çok sevmek olsun. Bu ülkenin geleceği sizlerle büyüyecek ve güçlenecek. Özlediğimiz Türkiyeyi siz kuracaksınız. Devletimizin, bayrağımızın çok daha yukarılarda olmasını istiyorsak, onun için güçlü olmak durumundayız. Ülkemizin bir dönem ansızın kaybettiği aydınların, düşünürlerin bu coğrafyada yeniden yetişeceğini düşünüyoruz. Bunun için de üniversitemize bambaşka beklenti ve umutlarla bağlanıyoruz.
    
     -ÇOMÜ Rektörü Laçiner-
    
     Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner de 100 yıl önce Cumhuriyetin tohumlarının atıldığı, ülkenin manevi başkenti Çanakkaleden, çağdaş, bilimsel düşünceye bağlı, çağın gerekliliklerine uygun tüm donanımı edinmiş neferleri hayata uğurlamanın gururu içinde olduklarını söyledi.
     Bu yıl 6 bine yakın öğrenciyi mezun ettiklerini anlatan Laçiner, Bu yıl üniversitemizin 20nci yılını kutluyoruz. ÇOMÜ, 12 fakülte, 7 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu ve 33 bin 500 öğrencisi ile Türkiyenin en büyük üniversitelerinden biridir dedi.
     Konuşmaların ardından ÇOMÜ Caz Müzik Grubu konser verdi, dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı. Çanakkale 18 Mart Stadındaki törende öğrenciler daha sonra geri sayım yapılarak keplerini havaya fırlatıp mezuniyetlerini kutladı.
    
     Muhabir: Burak Akay
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi mezuniyet töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER