Canik Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde, Çalışan

Canik Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde, Çalışan Sağlığı Birimi kuruldu


SAMSUN (A.A) - Samsunda, il genelinde iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesine yönelik Canik Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde, iş yeri hekimliği hizmeti vermek üzere Çalışan Sağlığı Birimi kuruldu.
     Samsun Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Ertan Uzun, yaptığı açıklamada, 30 Haziranda yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile kamu da dahil tüm çalışanların kanun kapsamına alındığını, işletmelerin iş yeri hekimliği hizmeti alması gerektiğini belirtti.
     Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı çalışan Canik Toplum Sağlığı Merkezinin, Samsundaki kamu ve özel sektöre ait tüm iş yerlerine iş yeri hekimliği hizmeti verebildiğini anlatan Uzun, şunları kaydetti:
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilendirmesiyle açılan Çalışan Sağlığı Birimi, 2012 yılı Ağustos ayından itibaren faaliyet göstermekte. İş yerlerinde çalışanların sağlığını koruyucu hizmetleri esas alarak, sağlık, sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon hizmetlerini vermektedir.
     Uzun, Çalışan Sağlığı Birimine 362 228 17 17 nolu telefon ve [email protected] adresinden ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Canik Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde, Çalışan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER