Çankırıda Yaran Çalıştayı başladı

Çankırıda Yaran Çalıştayı başladı -Çankırı Valisi Özcan: -Çankırı Karatekin Üniversitesi Yaran Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulmasıyla bu kültür adını daha da duyurmuştur


ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Karatekin Üniversitesi Yaran Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulmasıyla bu kültür adını daha da duyurmuştur dedi.
     Çankırı Karatekin Üniversitesi Yaran Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Yaran Kültürü, Sohbet Meclislerinin Günümüzdeki Meseleleri çalıştayı Büyük Otelde başladı.
     Vali Özcan, çalıştayda yaptığı konuşmada, yaranlık kültürünün alt yapısının bozulmadan günümüze kadar geldiğini ifade ederek, bu kültürün yaşatılması gerektiğini söyledi.
     Yaranlık geleneğinin Türk kültürünü içerisinde barındıran bir kültür olduğunu belirten Özcan, Bu gelenek teknolojik gelişmelere bağlı batı kültürünün etkisiyle de zaman zaman aşınmasına hatta bazen de unutulmasına sebep olmuştur. Son yıllarda ilçelerimiz ve köylerde yaran ocaklarının, yaran ateşlerinin yeniden yakılmaya başlanması ve özellikle Çankırı Karatekin Üniversitesi Yaran Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulmasıyla bu kültür adını daha da duyurmuştur. Üniversite, kent işbirliği, yaran kültürü ve diğer alanlara katkı sağlayacaktır. Bu araştırma merkezini kuranlara teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de yaranlık sohbetlerinin kendileri için bir hayat felsefesi olduğunu belirterek, bu kültürün birlik ve beraberliğe, insanlar arasındaki kaynaşmaya katkı sağladığını kaydetti.
     Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ise üniversitenin şehrin gelişimine akademik destek verdiğini anımsatarak, bu geleneği bilimsel bir çatı altında kurumsal bir merkezin içerisinde çok ilerilere götürmek ve yaşatmak için gayret gösterdiklerini anlattı.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Çankırıda Yaran Çalıştayı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER