Çankırıda 2 bin 550 çam fidanı

Çankırıda 2 bin 550 çam fidanı dikildi


ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 10 Kasım Atatürkü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında 2 bin 500 çam fidanı dikildi.
     POMEMin çevresinde yapılan fidan dikim törenine, Vali Vekili İbrahim Şahin, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, İl İdare Kurulu Müdürü Osman Ördek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, Orman İşletme Müdürü Sami Yılmaz, POMEM Müdürü Sami Korkmaz ve POMEM öğrencileri katıldı.
     Orman İşletme Müdürü Sami Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çankırıya yeşil bir görünüm kazandırmayı hedeflediklerini dile getirerek, 2012nin ilk yarısında 1 milyon 400 bin fidan diktik. İkinci yarısında da 1 milyon 700 bin fidan dikmeyi hedefliyoruz. Böylelikle bu yıl toplam 3 milyon 100 bin fidan dikmiş olacağız dedi.
     Çankırının yüzde 25inin ormanlık alan olduğunu aktaran Yılmaz, bu yıl Eldivan ilçe Merkezi olmak üzere Kuzuköy, Aşağıovacık, Akseki, Tatlıpınar, Tuzlupınar köylerinde fidan dikildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Özgür Alantor
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Çankırıda 2 bin 550 çam fidanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER