Çankırının altyapısı yenilenecek

Çankırının altyapısı yenilenecek


ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, yaklaşık 40 milyon Avro tutarındaki altyapı projelerinin başladığını bildirdi.
     Başkan Dinç, şehir içi kanalizasyon, içme suyu ve yağmurlama şebekesinin yenileme ile atık su arıtma tesisi yapımı projelerinin tamamlandığını belirterek, yaklaşık 40 milyon Avro yatırımla yapılacak projelere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında başladığını söyledi.
     Çankırının en önemli sorunlarına çözüm getirmek için gece gündüz çalıştıklarını bunda da büyük ölçüde başarılı olduklarını belirten Dinç Belediyeyi devraldığımızda su, hava kirliliği, işsizlik ve altyapı problemlerinden bahsediliyordu. Allaha şükürler olsun ki içme suyunu çözdük, hava kirliliği ile ciddi mücadelemiz sonuç verdi. Mahkeme koridorlarına uzanan alış veriş merkezi projesi tamamlandı ve şu an 400 kişiye iş imkanı sağlıyor dedi.
     Çankırının en önemli üç sorununa çözümler getirdik, şimdi de altyapı problemini çözeceğiz diyen Dinç, Çankırıyı büyük mücadeleler sonunda IPA kapsamına dahil ettirdiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Özgür Alantor
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Çankırının altyapısı yenilenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER