Çankırı İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu

Çankırı İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı -ÇATSO Başkanı Çelikten: İşverenlerin yatırımdan vazgeçmelerinin en büyük sebebi, çalıştıracak eleman bulamaması


ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası (ÇATSO) Başkanı Hayrettin Çelikten, İşverenlerin yatırımdan vazgeçmelerinin en büyük sebebi, çalıştıracak eleman bulamaması dedi.
     İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun Hacı Ali Dinlenme Tesisinde düzenlenen 2012 yılı ilk toplantısına, Vali Vahdettin Özcan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Milli Eğitim İl Müdürü Yaşar Petek, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Muzaffer Çamırcı, ÇATSO Başkanı Hayrettin Çelikten ile Çankırı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz katıldı.
     Vali Özcan, toplantıda yaptığı konuşmada, gerçek işsizlerin sayısının belirlenmesi gerektiğini belirterek, ilde İşsizlik ve İstihdam konulu bir panel düzenlenerek, nerede, nasıl problemler olduğunun ortaya çıkarılmasının gerekli olduğunu söyledi.
     ÇATSO Başkanı Hayrettin Çelikten de işçi bulamadıklarını vurgulayarak, Özel sektör olarak çok sıkıntıdayız. İşverenlerin yatırımdan vazgeçmelerinin en büyük sebebi, çalıştıracak eleman bulamaması diye konuştu.
     Okullarda çalışmanın zorunluluğunun anlatılması gerektiğini ifade eden Çelikten, şunları kaydetti:
     Sadece mesleki eğitim vermekle olmuyor. Çocukların okulu bitirdikten sonra çalışmak zorunda olduğu beyinlerine işlenmeli. Artık çocuklar okulu bitiriyor, diplomayı alıyor. Babası da siyasetçilerin arkasına gönderiyor, siyasiler iş bulsun diye. Çocuklarda bekliyorlar, siyasiler iş bulacakta çalışacağız. Sırf bu yüzden, bir sürü gencimiz mesleki eğitimini ve becerisini yitirmiş durumda.
    
     Muhabir: Özgür Alantor/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Çankırı İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER