Çarşambada Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği

Çarşambada Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu açılacak


SAMSUN (A.A) - Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Çarşamba Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursunun 25 Şubatta başlayacağı belirtildi.
     Çarşamba Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman, yaptığı açıklamada, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun IPARD projeleri adı altında hibe desteklerinde bulunduğunu belirtti.
     Bu kapsamda bu sene tıbbi ve aromatik bitki yetiştiricilerine yüzde 50 hibeyle traktör desteği verileceğini vurgulayan Akman, Bu destekten yararlanmak için üreticilerin yeterlilik belgesine sahip olmaları gerekiyor. Bu nedenle Çarşamba Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak ortaklaşa bir kurs açmaya karar verdik. Bu kursun sonunda başarılı olan üreticilerimize yeterlilik belgesi vereceğiz dedi.
     Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seyit Özgürel ise düzenlenecek kurs ile ilgili şunları söyledi:
     Çarşamba Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüzle birlikte ortaklaşa verecek olduğumuz Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu 25 Şubatta başlayacak. İki hafta sürecek olan kursumuz 9 Martta ise sona erecek. Bu kurs sonunda başarılı olan kursiyerlerimize bir sertifika vereceğiz ve bu sertifika yeterlilik belgesi yerine geçecek. Bu belge ile üreticilerimiz hibe desteklerinden yararlanabilecek. Yoğun programımız içinde 2 haftalık bir periyotta verecek olduğumuz bu kursumuza katılmak isteyenlerin en geç Cuma gününe kadar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze başvurmaları gerekiyor.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Çarşambada Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER