Çarşamba Avrupada tanıtılacak

Çarşamba Avrupada tanıtılacak


SAMSUN (A.A) - Türk Eğitim-Sen Çarşamba İlçe Başkanı Güngör Bağ, Hayatboyu Öğrenme(LLP)Grundtvig Programı kapsamında Çarşambayı Avrupaya tanıtacaklarını söyledi.
     Bağ, yaptığı açıklamada, Türk Eğitim-Sen Çarşamba Şubesi olarak bir ilke imza attıklarını söyledi.
     Samsunun pidesini, Çarşambanın 8 köşeli kasketini ve düğünlerin keşkeğini Avrupaya tanıtacaklarını vurgulayan Bağ, şunları kaydetti:
     Samsun Türk Eğitim-Sen Şubesine bağlı Türk Eğitim-Sen Çarşamba İlçe Başkanlığımız, Avrupa Birliği Bakanlığına bağlı Ulusal Ajansın Hayatboyu Öğrenme(LLP) Grundtvig Programı kapsamında yapmış olduğu Tarihi Ortak Bağlar ve Kültürümüz, El Sanatlarımız, Yemek Kültürümüz, Gelenek ve Göreneklerimiz, Doğal ve Tarihi Zenginliklerimizi Avrupaya Tanıtmak konulu projemiz kabul edilmiştir. Proje kapsamında Samsun ilimizin ve Çarşamba ilçemizin tanıtımını yapacağız. Geçmişten günümüze il ve ilçemizin tarihini, doğal güzelliklerini, geleneklerini, sosyal hayatını, insanlarımızın yaşayış tarzını, yemeklerimizi, örf ve adetlerimizi en güzel şekilde Avrupa ülkelerine tanıtacağız. Proje kapsamında Polonya, İspanya, İsviçre, İtalya ve Fransaya gidilecektir. Bu ülkelerden ilk durağımız 14-19 Kasım 2012de Polonya olacaktır ve bu projemiz iki yıl sürecek.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman / Fatma Kalay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Çarşamba Avrupada tanıtılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER