Çarşamba kan bağışında birinci

Çarşamba kan bağışında birinci


SAMSUN (A.A) - Türk Kızılayı Çarşamba Şube Başkanı Erol Kurt, Çarşambanın 2012 yılında Samsun ilçeleri arasında kan bağışında birinci olduğunu söyledi.
     Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılında yapılan kan bağışı toplama çalışmaları ile Çarşambada bin 600 ünite kan bağışı topladığını belirtti.
     Eskiden Türkiyede insanlar belediyeden yaptırdıkları anonslarla hastalarına kan arıyorlardı diyen Kurt, şöyle devam etti:
     O zamanlarda vatandaşların yaşadığı sorunları hepimiz az çok biliyoruz. Ancak üç sene önce Türk Kızılayına kan bağışı toplama yetkisi verildi. Bu yetkiyle Türk Kızılayı olarak kan bağışı toplamaya başladık. Yaptığımız çalışmalarla kan toplama kampanyalarını geliştirdik ve Türkiyedeki kan ihtiyacını karşılıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla kısa zamanda Türk Kızılayı olarak Türkiyedeki kan ihtiyacını tamamen karşılayacağız ve kan stoklarımız tamamen dolu olacak.
     Çarşambalıların kan bağışına ilgisi üst düzeyde olduğunu ifade eden Kurt, 2012 yılında Çarşamba, bin 600 ünite kan bağışında bulunarak Samsunun ilçeleri arasında birinci oldu. Bu da bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu dedi.
     Çarşambalılara duyarlılıkları için teşekkür eden Kurt, kan bağışına ilginin her geçen gün daha da artacağına inandığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Çarşamba kan bağışında birinci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER