Çarşamba Kitap Fuarı açıldı

Çarşamba Kitap Fuarı açıldı -Ali Fuad Başgil Kültür Etkinlileri çerçevesinde açılan kitap fuarı 16 Mayısa kadar açık akalacak


SAMSUN (A.A) - Ali Fuad Başgil Kültür Etkinlileri çerçevesinde Çarşamba Kitap Fuarı açıldı.
     Abdullahpaşa Meydanı ve Otogarında düzenlenen fuarın açılışına Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Kaymakam Caner Yıldız, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ve Samsun Baro Başkanı Necat Anılın yanı sıra OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, OMÜ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik, Çarşambalılar Derneği Başkanı Sadettin Sarıoğlu, SAMGİAD Başkanı Levent Özden, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Kaymakam Caner Yıldız, açılışta yaptığı konuşmada, Kitap Fuarı fikrinin sahibi öğretmenlere teşekkür etti.
     Kitap fuarının geleneksel hale getirilmesini dileyen Yıldız, "Bunun yanında ben Çarşambada bir yazarlar derneği ya da edebiyat severler derneği açılmasını istiyorum. Çünkü Çarşambada edebiyata düşkün ve şiir yazmayı seven çok sayıda insan var. Ben bunların örgütlenmesini isterim. Bu vesile ile Allahım insanlarımıza kitap dolu bir ev ve çiçek dolu bir bahçe nasip etsin" diye konuştu.
     "Rahmetli hukuk adamı hemşehrimiz Ali Fuad Başgil, Çarşambada doğup büyümüş ve eğitimini burada almıştır. Kendisi anayasa hukukçusu olarak, devlet adamı olarak Türkiyenin demokrasi mücadelesinde, hukuk mücadelesinde adı özdeşleşmiş büyük bir insandır" diyen Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, şuları söyledi:
     "Ali Fuad Başgil Hukuk Sempozyumlarına 2007 yılında başladık. Buna ek olarak kendisinin adını yaşatmak için bu sene farklı olarak sempozyum dışında Ali Fuad Başgil Anadolu Lisesinde görev yapan öğretmenlerimizin fikriyle bir kitap fuarı açmaya karar verdik. Ben bu fikri veren öğretmenlerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Küresel değerlerin yanında kendi değerlerimizi öne çıkarmamız gerektiği için biz de bu ülkenin hukuk ve demokrasi mücadelesinde uzun süre mücadele eden hemşehrimizin adını ön plana çıkarmaya ve şehrimizde onun adını yaşatmaya karar verdik ve bunu büyük oranda başardık. Ben katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum."
     AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş da fuarın açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Çarşamba 2004 yılından itibaren hem kentsel, hem ekonomik hem de tarihi kültürlerin yanında tarihi şahsiyetlere yer vererek hızlı şekilde ilerliyor. Biz de hizmetlerimizle buna destek olmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda rahmetli hukukçu Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgili Anma Etkinlikleri çerçevesinde bir kitap fuarı açmayı uygun gördüler. Ben kendilerini kutluyor, katılan herkese de ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.
     Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ise şu ifadelerde bulundu:
     "Akademisyenler olarak bizim çaldığımız tek enstrümanımız kitaptır. Tarihe baktığınız zaman her şey unutulur gider ama kitaplar asla kaybolmazlar ve değerlerini kaybetmezler. Bu kitap fuarı Çarşamba için gerçekten çok güzel bir etkinlik. Söyleşiye ve imza gününe gelecek olan yazarlarımız gerçekten Türkiye için çok değerli yazarlar, bu kapsamlı etkinliği yapanlara büyük görev düşüyor, çünkü böyle bir etkinlik yaptıktan sonra bunun altına düşmeden daha kapsamlı fuarlar yapmaları gerektiğini düşünüyorum."
     Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi. Fuarın 16 Mayısa kadar açık kalacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Çarşamba Kitap Fuarı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER