Çarşamba Kitap Fuarı basın mensuplarına tanıtıldı

Çarşamba Kitap Fuarı basın mensuplarına tanıtıldı


SAMSUN (A.A) - Çarşamba Belediyesi Ali Fuad Başgil Kültür Etkinlikleri çerçevesinde açılacak Çarşamba Kitap Fuarı Samsunda görev yapan basın mensuplarına tanıtıldı.
     Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, haber ajanslarının bölge müdürleri ve basın mensupları ile Çarşamba Emirgan Cafede bir araya geldi.
     Ali Fuad Başgil Kültür Etkinliklerinin 9 Mayıs Perşembe günü başlayacağını belirten Dündar, etkinlikler çerçevesinde açılacak Kitap Fuarı hakkında bilgi verdi.
     "Bütün dünyada küresel şartlarda yerelin öne çıktığı bugünlerde Samsun ve bölgemizde yerel değerlerimizi öne çıkarmamız gerekiyor" diyen Dündar, şunları kaydetti:
     "Biz de bu nedenle Çarşambada yetişmiş ve Türkiyeye mal olmuş 1967 yılında kaybettiğimiz hukuk adamı Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgilin anılması adına hukuk sempozyumlarımıza başladık. Bu sene de hukuk sempozyumumuzun ardından Ali Fuad Başgil Anadolu Lisesinde görev yapan üç öğretmenimiz kitap fuarı fikirlerini bizlere ilettiler ve bizler de bunun Çarşamba için çok iyi bir etkinlik olacağına karar verdik. Ben öğretmenlerimize bu fikirlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Abdullapaşa Meydanı ve Otoparkında açacak olduğumuz kitap fuarımız 9-16 Mayıs 2013 tarihleri arasında bin 200 metrekare alan üzerine kuruluyor ve fuarımızda 55 yayınevi ve 41 yazar yer alacak. Yazarlarımızın imza günlerinin dışında Cemil Şensoy Kültür Merkezimizde de konferanslar vereceğiz."
     Dündar, konuşmasının ardından basın mensuplarına fuar alanını gezdirerek bilgi verdi.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Çarşamba Kitap Fuarı basın mensuplarına tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER