Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Güngör:

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Güngör: -Bizler ovada kışın don olaylarından çok, çöken seraların tahribat vermesi sıkıntısını yaşıyoruz


SAMSUN (A.A) - Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, ovada kışın don olaylarından çok, çöken seraların tahribat vermesi nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.
     Güngör, yaptığı açıklamada, Çarşamba Ovasında kış mevsiminde üretilen sebzelerin soğuğa dayanıklı sebzeler olduğunu söyledi.
     Ovada soğuğa dayanıklı sebzeler yetiştiriliyor. Bu nedenle de don olaylarından etkilenmiyorlar diyen Güngör, marul, pırasa gibi soğuğa dayanıklı sebzelerin sera dışarısında da yetiştirilebileceğini belirtti.
     Domates ve salatalık gibi sebzelerin ise don olaylarından etkilenebileceklerini vurgulayan Güngör, şöyle devam etti:
     Bizler ovada kışın don olaylarından çok, çöken seraların tahribat vermesi sıkıntısını yaşıyoruz. Eski yapı olan ahşap seralar aşırı kar yağışı olduğunda çökebiliyor ve bu da sera içindeki ürüne zarar veriyor. Üreticimiz gündüz sera üzerinde biriken karı temizleyebiliyor, ancak gece olduğunda ise yağan karı kontrol etme şansı olmuyor. Sera çökerse olan içindeki ürüne oluyor.
     Güngör, kar yağışının erken başlamasının yazın meyve verecek ağaçlar için iyi olduğuna değinerek, Kar yağışları bu sene önceki senelere göre daha erken başladı. Bu da yazın meyve verecek ağaçların ve fındıkların erken çiçek açmasını önledi. Eğer böyle devam ederse meyve üreticileri için iyi bir sene olacağını düşünüyorum. Çünkü önceki senelerde kar yağışı geç olduğunda meyve ağaçları çiçek açmaya erken başlıyordu ve kar yağdığı zamanda çiçekler yanıyordu. Bu sene meyve üreticisi için havaların böyle gitmesini umut ediyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Güngör: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER