ÇAYKUR Almanyada BioFach 2013 fuarına katıldı

ÇAYKUR Almanyada BioFach 2013 fuarına katıldı


RİZE (A.A) - ÇAYKURun Almanyada BioFach 2013 Organik Tarım Fuarına katıldığı bildirildi.
     ÇAYKUR Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, BioFach fuarının dünyanın en büyük uluslararası organik fuarlarından biri olduğu, ÇAYKURun da organik çay tanıtımı için fuarda yer aldığı ifade edildi.
     Açıklamada, fuarda yeşil ve siyah organik çay tanıtımı yapıldığı vurgulanarak, Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlunun şu ifadelerine yer verildi:
     Dünyanın en büyük çay firmasıyız. Ürettiğimiz çayların tamamını kendimiz paketliyoruz. Hedefimiz dış pazarlara açılarak üç bin ton olan çay ihracatımızı Cumhuriyetin yüzüncü yılında 50 bin tona çıkarmak. Bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. ÇAYKUR olarak dünyanın en büyük organik çay üreticisi olma vasfını da taşıyor ve bunu geliştirmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl 13 bin dekar alanda organik üretim yapıyorduk, bu yıl buna 76 bin dekar alan daha ilave ettik.
     Hızlı bir gelişim ile organik pazarda önemli bir yer edinmek, çayımızı, damak tadımızı ve çay kültürümüzü dünyaya tanıtmak istiyoruz. Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere otuz ülkeye çay ihraç ediyoruz. Uluslararası fuarları, hem ihracat hem de ürünlerimizi dünyaya tanıtabilmemiz açısından çok önemsiyoruz.
     Açıklamada, fuarı 41 bin 500 kişinin ziyaret ettiği kaydedildi.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber ÇAYKUR Almanyada BioFach 2013 fuarına katıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER