ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu: Bu sezon

ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu: Bu sezon yaş çay alımında kaliteden taviz vermeyeceğiz. Alacağımız çay niteliğe uygun olacak ve çayı kaliteli bir şekilde işleyeceğiz


RİZE (A.A) - ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, bu sezon yaş çay alımında kaliteden taviz vermeyeceklerini belirterek, alacakları çayın niteliğe uygun olacağını ve çayı kaliteli bir şekilde işleyeceklerini bildirdi.
     ÇAYKUR Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, çayda kaliteyi artırma, fabrikalarda revizyon, yenileme ve teknolojik çalışmaların devam ettiği ifade edildi.
     Yaş çay ve kuru çayın alım ve üretimine etki eden personelin katılımıyla toplantı düzenlendiği vurgulanan açıklamada, 46 yaş çay fabrikasında görevli çay eksperleri ile Ardeşen ilçesinde de toplantı yapıldığı belirtildi.
     Açıklamada, Sütlüoğlunun toplantıda konuşma yaptığı vurgulanarak, şu sözlerine yer verildi:
     Bakanlıktan sonra Genel Müdürlük cazip bir görev değildir. Gerek makam olarak gerekse maddiyat olarak benim açımdan bir cazibesi yok bu görevin. Ama benim açımdan çok önemli, benim milletimle, bölgemle, memleketimle ilgili bir konudur çay. Çok zor bir görev olduğunu biliyorum. Çalıştığımız sektör yaptığımız iş mevsimlik bir iştir. Tabi ki 12 ay çalışmak, çalıştırmak herkesin istediği bir şey. Ama şartlar buna uygun değilse, imkanlar buna elvermiyorsa bunu yapamazsınız.
     Çayda kalite tarlada başlar. Tarladaki çayı alacak ÇAYKURun gözü, eli, kulağı çay eksperleridir. Üretici ile temasa geçen onlarla muhatap olan eksperlerdir. Eksperlik çok kolay bir iş değil. Çayda hedefimiz sürdürülebilirliği sağlayabilmek ise mutlaka kaliteyi tutturmamız lazım. Bu işin en kritik yerinde çay eksperleri var. Eksperler bizim istediklerimizi müstahsile anlatacak. Bu sezon yaş çay alımında kaliteden taviz vermeyeceğiz. Alacağımız çay niteliğe uygun olacak ve çayı kaliteli bir şekilde işleyeceğiz. Üreticiye de tüketiciye de en kaliteli şekilde sunacağız.
     (MS-TY)
<< Önceki Haber ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu: Bu sezon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER