Çelik İsale Hattı çalışmaları

Çelik İsale Hattı çalışmaları -Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoglu: -Arıtma tesisleriyle, isale hatlarıyla, barajlarıyla Sakaryanın 100 yıllık içme suyu geleceğini garanti altına alacağız


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, arıtma tesisleriyle, isale hatlarıyla, barajlarıyla Sakaryanın 100 yıllık içme suyu geleceğini garanti altına alacaklarını söyledi.
     Çelik isale hattında inceleme yapan Toçoğlu, altyapıda entegre sistem kurduklarını belirterek, kısa sürede sistemi büyük ölçüde tamamlayacaklarını bildirdi.
     Toçoğlu, Yenikent İçme Suyu İshale Hattı Projesini büyük ölçüde tamamladıklarını belirterek, 17 milyon liralık yatırımımızın boru döşeme işinde sona gelindi. SASKİdeki arkadaşlarımız son bağlantıları gerçekleştiriyorlar. Korucuk bölgesinde iki depo inşaatımız sürüyor. Bu depoların yapılmasının ardından bu hat vatandaşlarımıza sağlıklı içme suyunu ulaştırmaya başlayacak ifadelerini kullandı.
     Çelik İsale Hattının temelini bir ay önce attıklarını hatırlatan Toçoğlu, Şehrimize Sapanca Gölünden temin ettiğimiz içme suyunu kesintisiz bir şekilde ulaştıracak olan Çelik İsale Hattının çalışmaları da hızla devam ediyor. Şu anda bin 600 milimetre çapında borular döşeniyor. 14 milyon 747 bin liralık bu hattı da bir yıldan daha kısa bir sürede tamamlayacağız. Şu an arkadaşlarımız her iki hattın yeni kampüs yolunun geçişlerini tamamlıyorlar şeklinde konuştu.
     Toçoğlu, şunları söyledi:
     Şunu özellikle belirtmek isterim. Şehrimizin 100 yıllık içme suyu geleceğini garanti altına almak için büyük yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Ancak toprakla üzerini örttüğümüz için bu yatırımlarımız pek gözükmüyor. Vatandaşlarımızın en temel ihtiyacı olan içme suyunun çeşmelerden uzun yıllar en kaliteli şekilde akmasını sağlamak için yatırımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. İnşallah arıtma Tesislerimizin tamamlanması, yeni isale hatlarımızın devreye girmesiyle entegre bir altyapının inşasını tamamlamış olacağız.
     Arıtma tesisleriyle, isale hatlarıyla, barajlarıyla Sakaryanın 100 yıllık içme suyu geleceğini garanti altına alacağız.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Çelik İsale Hattı çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER