Cep telefonu hattı dolandırıcılığı uyarısı

Cep telefonu hattı dolandırıcılığı uyarısı


MARDİN (A.A) - Midyat İlçe Jandarma Komutanlığı, cep telefonu hattı dolandırıcılığı konusunda vatandaşları uyardı.
     İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, son günlerde cep telefonu hattı dolandırıcılığının arttığı, habersiz açılan cep telefonu hatlarının farklı amaçlar için kullanılması nedeniyle zaman zaman vatandaşların mağdur oldukları yönünde şikayetlerin arttığı belirtildi.
     Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Başkasının adına ön ödemeli hat alan bazı kişiler, bu hatları suç işlemek veya uygunsuz mesajlar göndermek amacıyla kullanabiliyor. Faturalı hatlarda kendi adına hat açıldığından haberi olmayan vatandaş yüklü faturalarla karşı karşıya kalabiliyor. Bu gibi olaylar nedeniyle kağıt üstünde hattın sahibi olarak gözüken ancak bundan haberi olmayan vatandaş zor durumda kalıyor. Bunun üzerine vatandaşların başkaları tarafından kimlik bilgileri kullanılarak kendilerinden habersiz cep telefonu alınıp alınmadığını öğrenmeleri gerekir. Adlarına habersiz açılmış hat olup olmadığını öğrenebilmek için, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun https://hat-sorgulama.btk.gov.tr internet sayfasından öğrenebilirler.
     Açıklamada, internet sitesinde yaptıkları sorgulama sonucunda adlarına kayıtlı ancak başkaları tarafından kullanılan telefon bulunduğunu tespit edenlerin, bu hatları ilgili GSM firmasını arayarak iptal ettirebilecekleri bildirildi.
    
     Muhabir: Selahattin Erol/Necdet Doğruyol/Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Cep telefonu hattı dolandırıcılığı uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER