ÇESOB Başkanı Kılıç:

ÇESOB Başkanı Kılıç: -Sevgililer Günü esnaf için umut kapısı oldu


ÇORUM (A.A) - Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, piyasalarda durgunluk yaşandığını belirterek, 14 Şubat Sevgililer Gününün, esnaf için umut kapısı olduğunu söyledi.
     Kılıç, yaptığı açıklamada, esnafın, ödenmesi gereken vergilerden, faturalardan ve prim borçlarından bunaldığını ve piyasanın canlanmasıyla artık nefes almak istediğini ifade etti.
     Esnafın, bazı özel günlerde yapacağı satışlardan daha fazla gelir beklediğini dile getiren Kılıç, şöyle devam etti:
     Sevgililer Günü de bu özel günlerin başında geliyor. Esnafımız umudunu, 2013ün ilk özel günü olan Sevgililer Gününe taşıyarak, sevdiğini unutmayan insanımızın yapacağı alışverişi bekliyor. Sevdiklerimizi anmak için aldığımız hediyeler ile aynı zamanda ekonomiye de katkıda bulunuyoruz. Bu özel günde alışverişin artacağı beklentisiyle çiçekçisinden kuyumcusuna, pastacısından konfeksiyoncusuna, terzisinden restoranına, taksicisinden hediyelik eşya satanına yaklaşık 57 dalda iş yapan esnaf ve sanatkarımız hazırlığını yaptı. Sevgililer Günü esnaf için umut kapısı oldu.
     Sevgililer Gününde kredi kartıyla yapılan harcamalara da dikkati çeken Kılıç, 2008 yılında 420 milyon, 2009 yılında 642 milyon, 2010 yılında 639 milyon, 2011 yılında 713 milyon, 2012 yılında da tahmini 1 milyar liraya yakın harcama yapıldığını kaydetti.
     Sevgililer Gününde, bir önceki hafta ile karşılaştırıldığında yiyecek içecek sektöründe yüzde 29 artış yaşandığını, kuyumcular ile çiçekçilerin de cirolarını 3e katladığını anlatan Kılıç, Son 5 yılda 14 Şubat günü kartla yapılan 3 milyar 414 milyon lira civarında ki harcamalara bir de nakit alışveriş eklendiğinde 5-6 milyar liralık piyasaya para girişi olmuş, ekonomiyi hareketlendirmişti dedi.
     Sevgililer Günü dolayısıyla menfaat temin edebilmek için fırsatçılık yapacaklara karşı Çorum halkını da uyaran Kılıç, Haksız rekabet yapan korsan satıcılardan ve ucuzdur diye kalitesinden şüphelendiğiniz yerlerden alışveriş yapıp, paranızı savurmayın. Bilhassa tanıdık kuyumcuları tercih edin. Küçük bir hediyeyle, bir buket çiçekle bile bu anlamlı günün sıcaklığını yakalayabilirsiniz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber ÇESOB Başkanı Kılıç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER