Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Vanda

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Vanda -Köylerde inşa edilen afet evlerini denetleyen Bayraktar, konutların ruhsatının henüz verilmediğini öğrenince, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Taha Ala ruhsatların kısa sürede hazırlanması tal


VAN (A.A) - Van merkeze bağlı köylerde inşa edilen afet evlerini denetleyen Bayraktar, konutların ruhsatının henüz verilmediğini öğrenince, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Taha Ala ruhsatların kısa sürede hazırlanması talimatı verdi.
     Vanda bulunan Bayraktar, Yerel Yönetimler 12. Bölge Toplantısına katıldıktan sonra Vali Münir Karaloğlu ile merkeze bağlı Akın, Yukarı Anzaf ve Gedelova köylerinde inşa edilen afet konutlarını denetledi.
     Akın köyünde, ev sahipleri ve yüklenici firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi alan Bayraktar, konutların sağlam yapılması konusunda uyarıda bulunarak, taziye evinde vatandaşlarla sohbet etti.
     EYY modelinin, köylerde evlerini kendileri yaptırmak isteyen depremzedeler için geliştirildiğini anımsatan Bayraktar, vatandaşlara yaptıracağı konutlar için 40 bin, ahırlar için 15 bin lira faizsiz 20 yıl ödemeli kredi verildiğini söyledi.
     Bayraktar, bakanlık olarak hazırladıkları projeler ile vatandaşların evlerini yaptırdığını bildirerek, konutların yapım aşamasının da müşavir firmalar tarafından denetlendiğini ifade etti.
     Depremlerden sonra kentin imar planının ve kentsel dönüşüm tasarımlarının yapıldığına değinen Bayraktar, imar planlarının tamamlanmasıyla vatandaşlara ruhsatlarının verilmeye başlandığını kaydetti.
     Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Taha Ala, yeni imar planından sonra vatandaşlara ruhsatlarının verilip verilmediğini soran Bayraktar, Aldan olumsuz yanıtı alınca, şöyle dedi:
     TÜİKten gerekli dokümanları aldık ve her şeyi düzene soktuk. Artık sen bunu da bilmiyorsan, bağıracaksın, ağlayacaksın ve eleman alacaksın. Milletin ruhsatlarını vereceksin. Belediye veriyorsa belediye versin. Belediye, vatandaşların ruhsatını vermiyorsa, sen hemen vereceksin. Burada en büyük şikayet ruhsat sorunudur. Bu sorunu bitirin.
     Ziyaretlerinin ardından şehir merkezine dönen Bayraktar, geceyi kentte geçirecek.
    
     Muhabir: Yahya Öylek
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar Vanda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER