Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: -Türkiye gelmiş olduğu gelişmişlik seviyesi itibariyle artık kentlerindeki teknik alt yapısını modern dünyanın geldiği noktaya getirmek durumundadır


BURSA (A.A) - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye gelmiş olduğu gelişmişlik seviyesi itibariyle artık kentlerindeki teknik alt yapısını modern dünyanın geldiği noktaya getirmek durumundadır dedi.
     Bayraktar, AK Parti Bursa İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Bursadaki kentsel dönüşüm çalışmalarının buradaki belediyeler tarafından yürütüldüğünü söyledi.
     Hem vatandaşların kentsel dönüşüm duyarlılığını arttırmak, hem de kendi binasını, parselini, arsasını kentsel dönüşüme tabi tutmak isteyenlere daha fazla kolaylık sağlamak için yasal düzenleme yaptıklarını belirten Bayraktar, Riskli bina, alan, riskli binaların tespiti gibi kavramlar getirdik. İnşallah bu Türkiyede yeni bir seferberlik ruhu, kentsel dönüşüm ruhu getirecek. Bütüncül bir yaklaşımla şehirleri tarihi ve dokusunu da öne çıkaran, koruyan bir yaklaşımla çalışma başlattık diye konuştu.
     Bayraktar, 10 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde şehirlerin marka değerinin arttığını dile getirerek, şöyle devam etti:
     Devlet ve özel sektör olmak üzere 5 milyonun üzerinde konut üretimi yapılmıştır. Bunlar 1999 depreminden sonra çıkartılan deprem yönetmeliğine uygun yapılan binalardır. Ama geri kalan yapıların elden geçirilmesi lazım. Özellikle deprem fayı, aksı üzerinde bulunan Bursa, Kocaeli, İzmir, İstanbul, doğudaki Van, Erzincan gibi şehirlerinde, Türkiyedeki toplam konut stoğunun 6,5 milyonunun riskli olduğu hesap ediliyor. Bunların elden geçirilmesi lazım. Bursada da merkezde 250 bin konut bulunuyor. 20 yıllık bir periyodumuz var. Bu süre zarfında yoğun bir çalışma içerisinde olacağız.
     Türkiyenin bu süre zarfında her alanda geliştiğini dile getirerek, Türkiye gelmiş olduğu gelişmişlik seviyesi itibariyle artık kentlerindeki teknik alt yapısını modern dünyanın geldiği noktaya getirmek durumundadır. Binaların modern hayatın icabet ettirdiği modern, konforlu binalar haline getirmek durumundadır ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER