Çevre ve Şehircilik Günü

Çevre ve Şehircilik Günü -Gün dolayısıyla Düzcede çeşitli etkinlikler düzenlendi


DÜZCE (A.A) - 06-2012 - Düzcede, 5 Haziran Çevre ve Şehircilik Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Anıtpark meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasın ardından Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayan etkinliklerde konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Güven, 5-16 Haziran 1972de 113 ülkenin katılım ile Birleşmiş Milletlerin (BM) Dünya ve Çevre ve Kalkınmasında çevre bilincinin global anlamda en önemli olaylardan biri olarak kabul edildiğini ifade etti.
     Çevrenin korunması ekonomik kalkınmanın çevreye uyumlu hale getirilmesi ve tüm canlıların sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için bugünün çevre günü kabul edildiğini anımsatan Güven, Birinin özgürlüğü başladığı bir yerde diğer varlığın özgürlüğü sona ermektedir. Tüm canlıların soluduğu hava, kullandığı su, üzerindeki yaşamını devam ettirdiği toprak istenildiği gibi kullanılıp kirletilemez. Böyle bir özgürlük bulunmamaktadır. Ancak diğer varlıkların da hakları olduğu gerçeğinin kabul edildiği müddetçe özgür olunabilir dedi.
     İnsanlara emanet edilen çevre kirletilmemeli, kirletilmeden korunmalı ve yaşanabilecek bir çevre olarak bırakmalı diyen Güven, çevrenin temiz tutulması çağrısında bulundu.
     Konuşmanın ardından Düzceyi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği (DÜZDER) En güzel kentim, en güzel köyüm ve en temiz sanayi sitesi adından düzenlediği en güzel balkon, en güzel kent okul bahçesi, en güzel bahçe, en güzel kent, en güzel köy yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.
     Ödüllerin verilmesinin ardından, folklor ekibi gösteride bulundu.
     Törene, Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özcan, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Muhabir: İbrahim Tezel/Ömer Ürer
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Çevre ve Şehircilik Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER