Ceyhanda öğretmenlerden Şiddete son çağrısı

Ceyhanda öğretmenlerden Şiddete son çağrısı


ADANA (A.A) - Ceyhan ilçesinde çeşitli sendikalara üye öğretmenler, bir kadın öğretmenin öğrenci velileri tarafından darp edilmesini protesto etti.
     Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Bir-Sen şubelerine üye bir grup öğretmen, Kızılay Caddesinde Üçgen Parkta toplanarak, son dönemde artan öğretmenlere yönelik şiddeti kınadılar.
     Eğitim-Sen Ceyhan Şube Başkanı Şahin Demirci, yaptığı açıklamada geçen hafta Cumhuriyet İlköğretim Okulunda görevli bir kadın öğretmenin öğrenci velileri tarafından darp edildiğini ve Ceyhan Devlet Hastanesinden 10 günlük iş göremez raporu verildiğini belirtti.
     Demirci şunları kaydetti:
     Bizlere yönelik şiddetin, göreve geldiği günden itibaren eğitim alanında yaşanan tüm sorunların sorumlusu olarak öğretmenleri gösteren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçerin açıklamalarından bağımsız olmadığını biliyoruz. Hizmet alanın müşteri, hizmet verenin ise köle olarak görüldüğü ülkemizde ne yazık ki eğitim emekçilerinin yaşam hakkı ciddi biçimde tehdit edilmektedir. Dün İzmirde, bugün Ceyhanda yaşanan bu olaylar acaba yarın nerede yaşanacaktır- Buradan siyasi iktidarı uyarıyoruz. Öğretmenlerin yaşam hakkını tehdit eden politikalarınızdan ve sözlerinizden artık vazgeçin.
    
     Muhabir: İrfan Kurt
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Ceyhanda öğretmenlerden Şiddete son çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER