Cezaevlerinde açık görüş

Cezaevlerinde açık görüş -Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinde 21-23 Ağustosta 3 gün süresince açık görüş yaptırılacak


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevindeki hükümlü ve tutuklular, Ramazan Bayramı dolayısıyla 21-23 Ağustosta 3 gün süresince açık görüş yapabilecek.
     Alınan bilgiye göre, cezaevindeki hükümlü ve tutuklulara, 21, 22 ve 23 Ağustosta 10.00-11.00 ve 13.00-14.00 saatleri arasında gruplar halinde Ramazan Bayramı için açık görüş imkanı verilecek.
     Hükümlü ve tutuklular, belgelendirilmek suretiyle sadece anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşleriyle görüştürülecek.
     Hükümlü ve tutuklularla görüşmek isteyen kişilerin, akrabalık durumlarını nüfus idarelerinden veya ilgili konsolosluklardan verilen resmi belgelerle ispatlamaları gerekecek. Ancak anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşi olmayan hükümlü ve tutukluların, üçüncü dereceye kadar akrabalarından en çok 3 kişiyle önceden haber verilmesi ve belgelendirilmesi kaydıyla görüşme yapmaları sağlanacak. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan hükümlülere bu uygulanmayacak.
     Her grubun açık görüşü bittikten sonra görüş yerinde bulunan hükümlü ve tutuklular, görevliler nezaretinde dikkatli bir şekilde arandıktan sonra koğuş ve odalarına götürülerek burada sayılacak, kimlikleri fotoğraflı belgelerle kontrol edildikten ve grup mevcudunun tam olduğunun anlaşılmasından sonra ziyaretçilerin kurum dışına çıkmasına izin verilecek.
     Belirlenen gün ve saatler dışında görüş yaptırılmayacak, bir defa görüş yapan hükümlü ve tutuklularla ziyaretçilere, herhangi bir nedenle ikinci defa izin verilmeyecek.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Cezaevlerinde açık görüş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER