Cezaevlerindeki açlık grevi

Cezaevlerindeki açlık grevi -DESOB Başkanı Ebedinoğlu: -Hiçbir insan yaşamını yitirmeden açlık grevlerinin sonlandırılması sağlanmalıdır


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, Hiçbir insan yaşamını yitirmeden açlık grevlerinin sonlandırılması sağlanmalıdır dedi.
     Aralarında Diyarbakır Barosu, Ticaret ve Sanayi Odası, DESOB ve İnsan Hakları Derneğinin de bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, cezaevlerindeki açlık grevine dikkat çekmek amacıyla Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde bir araya geldi.
     Basın açıklaması yapmak isteyen grup ile güvenlik güçleri arasında açıklamanın yapılacağı yer nedeniyle tartışma yaşandı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, gruba, cezaevi önünde basın açıklaması yapamayacaklarını bildirdi.
     Grubun ısrarı üzerine emniyet yetkilisi, Bir görüşme yapıp size bilgi vereceğiz diyerek olay yerinden ayrılınca, DESOB Başkanı Ebedinoğlu, hazırlanan basın açıklamasını okudu.
     Ebedinoğlu, 39 gündür birçok cezaevinde başlayan açlık grevlerinin insan yaşamını ciddi bir şekilde tehdit eden boyuta ulaştığını ileri sürerek, 63 mahpus tarafından başlatılan açlık grevi bugün itibariyle 58 cezaevinde 515 kişiye ulaşmıştır dedi.
     Diyarbakırdaki meslek odaları, sivil toplum kuruluşu ve iş dünyası temsilcileri olarak Cumhurbaşkanı ve hükümetten bayram öncesinde çözüme katkı sağlamak için duyarlılık göstererek gerekli adımları atmalarını beklediklerini ifade eden Ebedinoğlu, Ölümler başlamadan hemen şimdi gecikmeksizin mahpusların taleplerinin de dikkate alınarak görüşmelere başlanması ve hiçbir insan yaşamını yitirmeden açlık grevlerinin sonlandırılması sağlanmalıdır diye konuştu.
     Açıklamanın ardından grup, dağıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Cezaevlerindeki açlık grevi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER