Cezaevlerindeki açlık grevleri

Cezaevlerindeki açlık grevleri -Bursada bir grup BDPli, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığına yürümek isteyince olaylar çıktı -Başına taş isabet eden bir gazeteci yaralandı


BURSA (A.A) - Bursada bir grup BDPli, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığına yürümek isteyince olaylar çıktı.
     Yıdırım BDP ilçe örgütü üyeleri ve bir grup partili, cezaevindeki mahkumların açlık grevine destek verilmesi amacıyla parti binası önünde yapılan basın açıklamasının ardından, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığına yürümek istedi.
     Ulus Mahallesinden Ankara yoluna kadar gelen grubu, çevik kuvvet ekipleri karşıladı.
     Uyarıları dikkate almayan kalabalık, çevik kuvvet ekibinin üzerine yürümeye kalkınca yöredeki vatandaşların tepkisiyle karşılaştı.
     BDPliler, burada, çevik kuvvet ekiplerinin üzerine taş ve bazı cisimler attılar. Kalabalığı dağıtan ekipler, ara sokaklara kaçan BDPlileri yakalamaya çalışıyor.
     Bu arada; BDPlilere tepki amacıyla toplanan kalabalık grup üyeleri ise bir süre bölgede bekledi. Gruptakiler, bir süre sonra sokak aralarına dağılarak BDPlileri kovalamaya başladı.
     Arbede sırasında bir banka ATMsi ve bazı iş yerleri zarar gördü.
     Öte yandan; BDPlilerin bulunduğu gruptan atılan taşın isabet ettiği bir gazeteci, başından yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan gazetecinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
    
     Muhabir: Harun Kaymaz / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Cezaevlerindeki açlık grevleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER