Cezaevlerindeki açlık grevleri

Cezaevlerindeki açlık grevleri -Diyarbakır Barosu Divan Başkanı Korkmaz: Genel kurulumuz, cezaevlerinde bir tek ölümün çıkmaması için tüm tarafları daha sorumlu ve sağduyulu davranmaya, ölümlerin olmaması için makul bir yerde uzla


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Barosu 43. Genel Kurulu Divan Başkanı Avukat Sebahattin Korkmaz, genel kurullarının cezaevlerinden bir tek ölümün çıkmaması için tüm tarafları daha sorumlu ve sağduyulu davranmaya, ölümlerin olmaması için makul bir yerde uzlaşmaya çağırdığını söyledi.
     Kayapınar Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan Diyarbakır Barosu 43. Genel Kuruluna katılan yaklaşık 200 avukatla birlikte kültür merkezi önünde açıklama yapan Korkmaz, çok adaylı, geniş katılımlı, çoğulcu ve demokratik bir kongre yaptıklarını belirtti.
     Ancak buna sevinemediklerini, zira trajik sona yaklaşan açlık grevlerinin acısının vicdanlarını kanattığını vurgulayan Korkmaz, şöyle dedi:
     Bu insanlar bizim müvekkillerimiz. Yıllardır mahkemelerde, cezaevlerinde görüştüğümüz, konuştuğumuz insanlar ve bu insanlar gözümüzün önünde, gözümüzün içine bakarak her saat bir adım daha ölüme yaklaşıyorlar. Bakışlarında adeta bir şey yapın, bir çözüm bulun diyorlar. Maalesef bugüne kadar çözüm bulunamadı. Bu da her türlü mülahazanın ötesinde insan olarak içimizi daha da kanatıyor. Genel kurulumuz bu vesileyle bir kez daha kamuoyunun dikkatini çekerek, cezaevlerinde bir tek ölümün çıkmaması için tüm tarafları daha sorumlu ve sağduyulu davranmaya, ölümlerin olmaması için makul bir yerde uzlaşmaya çağırıyor.
     Bugün bu eyleme son verilse bile bu insanların bedeni üzerinde telafi edilmez hasarların oluşacağı muhakkaktır. Ne yazık ki bu gencecik insanların sağlıklarını koruyamadık. Bilenler bilir bu hal ölümden beter bir durumdur. Ama ölümler mutlaka önlenmelidir.
     Avukatlar, bir süre oturma eylemi de yaptı.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan-Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Cezaevlerindeki açlık grevleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER