Cezasını hapishanede değil emniyette çekiyor

Cezasını hapishanede değil emniyette çekiyor -Ereğlide 1 yıl 10 ay 1 gün hapisle cezalandırılan, 5 aylık mahkumiyetin ardından denetimli serbestlik uygulamasıyla tahliye edilen kişi, cezasını emniyet müdürlüğünde temizlik yaparak ç


ZONGULDAK (A.A) - Ereğli ilçesinde 1 yıl 10 ay 1 gün hapisle cezalandırılan, 5 aylık mahkumiyetin ardından denetimli serbestlik uygulamasıyla tahliye edilen kişi, cezasını emniyet müdürlüğünde temizlik yaparak çekiyor.
     Ereğlide yaklaşık 2 yıl önce belediye binasının camlarını kırması nedeniyle yargılandığı davanın 23 Aralık 2011deki karar duruşmasında 1 yıl 10 ay 1 gün hapisle cezalandırılan Mehmet İlarslan (29), 5 ay cezaevinde kalmasının ardından Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanununda değişiklik öngören yasanın uygulamaya girmesiyle tahliye edildi.
     İlarslan, denetimli serbestlik tedbiri kapsamında cezasının infazına karar verilen hükümlünün koşullu salıverilme tarihine kadar kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılabileceği hükmü doğrultusunda Ereğli Emniyet Müdürlüğünde görevlendirildi.
     Mehmet İlarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 Hazirandan itibaren 62 gün süreyle emniyet müdürlüğünde temizlik işlerinde görevlendirildiğini, hafta içi 17.00-21.00 saatlerinde temizlik yaparak kamu yararına çalışacağını söyledi.
     İşlediği suçtan çok pişman olduğunu ifade eden İlarslan, Cezamı bu şekilde çekecek olmaktan mutluyum. Bir anlık hatamın bedelini cezaevinde büyük sıkıntılar çekerek ödedim. Artık topluma faydalı bir insan olacağım dedi.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli / Erdinç Aksoy / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Cezasını hapishanede değil emniyette çekiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER