Cezayir Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Meddah:

Cezayir Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Meddah: -Cezayir ile Türkiye kardeş ülkedir. İki ülke arasındaki bağları kuvvetlendirmek için her zaman katkıda bulunmaya hazırım


BURSA (A.A) - Cezayir Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Rachid Meddah, Cezayir ile Türkiye kardeş ülkedir. İki ülke arasındaki bağları kuvvetlendirmek için her zaman katkıda bulunmaya hazırım dedi.
     Başkonkolos Meddah, Bursa Valisi Şahabettin Harputu ziyaretinde, Türkiyenin her yerinde olduğu gibi Bursada da çok sıcak bir şekilde karşılandığını söyledi.
     Türkiye ile Cezayir arasında tarihi bağlar bulunduğunu belirten Meddah, Tabii ki Cezayir ile Türkiye kardeş ülkedir. Geçmişlerinde 3 yüzyıl kadar ortak bağlar vardır. Kültür açısından da bağlar var. Bir de burada 3 sene süresince Emir Abdulkadir kaldı. Bursa bir Osmanlı başkentidir. Bir de endüstri, sanayi başkentidir diye konuştu.
     İkili ilişkilerin farklı açılardan gelişeceğine inandığını dile getiren Meddah, şunları kaydetti:
     2012de sayın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Cezayirdeydi. Oradaki görüşmelerde söylediklerine göre, Türkiye ile Cezayir arasındaki bağın ve ticari ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gerekiyor. Bu konuda siz Vali Bey olarak yaptığınız katkıların çok önemli olduğunu biliyorum ve katkılarınızın gelecekte iki ülke arasındaki bağları çok kuvvetlendireceğine inanıyorum. İki ülke arasındaki bağları kuvvetlendirmek için her zaman katkıda bulunmaya hazırım.
     Vali Harput da Cezayir ile Türkiye arasında çok köklü ve güçlü ilişkiler bulunduğunu vurguladı. Harput, şunları kaydetti:
     Her yönden ticari, sanayi, kültürel, turistik olarak çok yönlü ilişkilerimiz artarak devam ediyor. Cezayirin milli kahramanı Abdulkadir El Cezayiri üç sene Bursada misafirimiz oldu. Bursada bir caddeye onun adı verildi. Biz geçtiğimiz ay bu vesile ile benim başkanlığımda bir heyetle beraber Cezayiri ziyaret ettik. Ziyarette çok verimli görüşmeler yaptık. Önümüzdeki günlerde özellikle İnegölden büyük bir iş adamı grubu Cezayiri ziyaret edecekler. Bu ilişkiler adına yeni işbirliği imkanları ortaya çıkacak.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Cezayir Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Meddah: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER