CHPnin Acil Demokrasi, Derhal Adalet mitingi

CHPnin Acil Demokrasi, Derhal Adalet mitingi -CHP Grup Başkanvekili İnce: -Adanada iş, aş, yok. Ama hayırlı olsun patriotlarınız var artık. İsraili korumak için. Parası da bizden çıkıyor


ADANA (A.A) - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Adanada iş, aş, yok. Ama hayırlı olsun patriotlarınız var artık. İsraili korumak için. Parası da bizden çıkıyor dedi.
     İnce, partisi tarafından merkez Çukurova ilçesine bağlı Yurt Mahallesinde düzenlenen Acil Demokrasi, Derhal Adalet mitinginde yaptığı konuşmada, Atatürkün kurduğu Cumhuriyete ve insanca yaşamaya sahip çıktıklarını ve direndiklerini söyledi.
     Hükümetin dış politikadaki tutumunu eleştiren İnce, Suriye ile en çok AK Parti iktidarı döneminde anlaşma yapıldığını, bugün ise savaşın eşiğine gelindiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Suriye ile 1980-2002 yılları arasında 13 antlaşma yaptık. 2002den 2013e kadar da 49 antlaşma yaptık. Bunların içinde stratejik işbirliği anlaşmaları var, gizli anlaşmalar var. 3 katı 4 katı anlaşma yapmamıza rağmen ne oldu da savaşın eşiğine geldik. Adanada iş, aş yok. Ama hayırlı olsun patriotlarınız var artık. İsraili korumak için. Parası da bizden çıkıyor.
     CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın yeni bir nesil yaratmak istediğini iddia ederek, şunları kaydetti:
     Tayyip Erdoğan, Ankarada oturmuş, milletten aldığı yetkiyle bir marangoz gibi yeni bir millet yaratmaya çalışıyor. Bu ülkeyi tepeden tırnağa kesiyor, biçiyor. Kafasının içinde yeni bir nesil yaratmak istiyor. O neslin adını koymuş; dindar ve kindar nesil. Teslim olacak mıyız- Olmayacağız. Emperyalizme Adanadan itiraz ediyoruz, isyan ediyoruz. Türkiyeyi, bu milleti istediğin şekle sokamayacaksın. Adaleti, özgürlüğü yok edemeyeceksin. İzin vermeyeceğiz. Teslim olmayacağız. Çünkü bu topraklarda 7 düvele meydan okuyan Kuvayımilliye ruhu hala yaşıyor. Mustafa Kemalin ruhu hala yaşıyor. CHP ruhu hala yaşıyor.
     Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu ve Yakup Akkaya ile bölge milletvekillerinin katıldığı mitingde Bulutsuzluk Özlemi grubu konser verdi.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber CHPnin Acil Demokrasi, Derhal Adalet mitingi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER