CHPnin 89. kuruluş yıl dönümü

CHPnin 89. kuruluş yıl dönümü -Malatya Milletvekili Ağbaba, mesaj yayımladı


MALATYA (A.A) - CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, partisinin 89. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Ağbaba, mesajında, CHPnin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923te Halk Fırkası adıyla kurulduğunu, 1924 yılında Cumhuriyet Halk Fırkası, 1935 yılında ise Cumhuriyet Halk Partisi adını aldığını hatırlattı.
     CHPnin, kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürkün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve ulusal birliği sağlayan parti olduğunu ifade eden Ağbaba, şunları kaydetti:
     CHP, çağdaş Türkiyenin fikir kaynağı, değişimin iteleyici gücüdür. CHP,Türkiyede devrimlerin öncüsü ve uygulayıcısıdır. Bu devrimci felsefeden hareketle kurulduğu ilk günden itibaren Türkiyeyi özgürlüklerin ve demokrasinin egemen kılındığı, çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkarmayı hedeflemektedir. CHP, 89 yıldır olduğu gibi bundan sonra da dik duruşunu sürdürecek, ülkemizin çağdaş uygarlıklar seviyesinden geriye götürülmesine asla müsaade etmeyecektir. CHPnin 89. kuruluş yıl dönümünde başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, Türkiyenin bugünlere gelişinde emekleri olan tüm Cumhuriyet Halk Partililere şükranlarımı sunuyorum.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber CHPnin 89. kuruluş yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER