CHPnin 89. kuruluş yıldönümü

CHPnin 89. kuruluş yıldönümü -CHP İzmir İl Başkanı Engin: CHP, büyüyüp gelişerek, demokratikleşerek yoluna devam edecek


İZMİR (A.A) - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHPnin büyüyüp gelişerek yoluna devam edeceğini belirtti.
     Engin, CHPnin 89. kuruluş yıldönümü dolayısıyla parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923te Halk Fırkası ismiyle kurulan CHPnin, her türlü olumsuz koşullara karşın Anadolu coğrafyasında vaha yeşerttiğini ifade etti.
     CHPnin, Türkiyenin gelişimindeki rolüne işaret eden Engin, şunları kaydetti:
     Halkın yüzde 90ının köylerde yaşadığı, okuma oranının yüzde 3lerde olduğu koşullarda kurulup, dünyaya kafa tutan, kadınlara Avrupadan önce seçme ve seçilme hakkı veren, ülkeyi gerçekten demir ağlarla ören, ekonomik altyapıyı oluşturan, kurumları, üniversiteleri, partileri kuran, askeri darbelerden en fazla mağdur olan bir partinin bu günlere gelmesi kolay olmadı. CHPden sonra onlarca, yüzlerce parti kuruldu, ancak çoğu kapandı. CHP, büyüyüp gelişerek, demokratikleşerek yoluna devam edecek.
     Engin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun çalışmaları ile partinin daha demokratik ve katılımcı bir yapıya kavuştuğunu da ifade ederek, özellikle partinin kadınlara yönelik çalışmalarından gurur duyduklarını bildirdi.
     Engin, açıklamalarının ardından CHP İzmir il örgütü kurucu başkanı Hacı Hüseyin Öklemin torunu Hüseyin Ökleme teşekkür plaketi sundu.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber CHPnin 89. kuruluş yıldönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER