CHPnin Bilecikteki Olağan İl Kongresi

CHPnin Bilecikteki Olağan İl Kongresi -AK Parti İl Başkanı Kurtulmuş: Milletin oyuyla seçilmiş bir Başbakana bu şekilde konuşmak millete hakaret etmek demektir


BİLECİK (A.A) - AK Parti Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, CHP Bilecik eski milletvekili Yaşar Tüzünün, CHP İl Başkanlığı Kongresinde yaptığı konuşmasını kınadı.
     Kurtulmuş, yaptığı yazılı açıklamada, Tüzünün, CHP Bilecik İl Başkanlığı Kongresinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğanla ilgili sarf ettiği sözleri hatırlatarak, Türk siyasi tarihinde bu sözü hak eden siyasilerin olduğunu ve Tüzünün bunların kim olduğunu merak ediyorsa CHPnin tarihine bakmasının yeterli olacağını savundu.
     20 yılını CHPye vermiş, Gençlik Kolları Başkanlığı, Merkez İlçe Başkanlığı, İl Başkanlığı, Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği yapmış birinin, partisinin il kongresinde delege olmamasının psikolojisini bozduğunu öne süren Kurtulmuş, şunları bildirdi:
     AK Parti olarak, bugüne kadar yerel hiçbir konuda polemiğe girmedik, girmek de istemeyiz. Amacımız, laf üreterek Bilecikin gündemini gereksiz bir şekilde meşgul etmek değil, hemşerilerimize daha iyi hizmetler sunarak onlara hak ettikleri bir il, ilçe ve köy sunmaktır. İlimizin tarihinde görülmeyen hizmetlere AK Parti olarak imza attık, atmaya devam edeceğiz. Sayın Tüzünün, partisinin iptal edilen kongresindeki konuşmasını üzülerek dinledim. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğana, bu adam, faşist ruhlu diktatör gibi sözler sarf etmiştir.
     Tüzünün psikolojisini anlıyor ve bir insan olarak da, düştüğü duruma üzülüyorum. Çünkü, Şeyh Edebali Hazretleri de, İtibarlıyken itibarını kaybedene acı diyor. Sayın Tüzünü milletin iradesine saygı göstermediğinden dolayı kınıyorum. Milletin oyuyla seçilmiş bir Başbakana bu şekilde konuşmak millete hakaret etmek demektir. Sen, Başbakanımıza dil uzatacağına, başkanlık ve vekillikten sonra delege bile yapılmadığın için, otur kendi haline ağla.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber CHPnin Bilecikteki Olağan İl Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER