CHP Balıkesir Milletvekili Gümüş, Muşta

CHP Balıkesir Milletvekili Gümüş, Muşta -Gümüş: Çözüm süreciyle ilgili halkın kabul edebileceği her türlü çözüme hazırız ve destekleriz


MUŞ (A.A) - Balıkesir CHP Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Çözüm süreciyle ilgili halkın kabul edebileceği her türlü çözüme hazırız ve destekleriz dedi.
     Bölge teşkilatlarını denetlemek amacıyla, CHP Muş İl Başkanlığına gelen Gümüş, gazetecilere yaptığı açıklamada, İmralı görüşmelerinde ortaya çıkan açıklamaların, kimin tarafından yayınlandığını bilmediklerini ifade etti.
     Gümüş, şöyle konuştu:
     Gizli kapaklı işler olsun istemiyoruz. Türk kimliğini Kürtlük olmadan, Kürt kimliğini de Türklük olmadan açıklayamazsınız. Çünkü bu iki millet iç içe girmiş durumda. İç içe girmiş aileler var. Bu sıkıntılardan hep birlikte kurtulacağız. Halkın taleplerini demokratik olarak yansıtmayan bir siyasal yapı, her zaman sorun çıkaran bir siyasal yapıdır. Halkın talepleri siyasette karşılığını bulmalı. Siyasetin yolları her zaman açık olmalı.
     Dünya politikasında çok ciddi değişikliklerin olduğunu ve gelecekte Türkiyenin önüne çok büyük fırsatların çıkacağını belirten Gümüş, iç işlerindeki sorunların halledilmesi gerektiğini bildirdi.
     Bölgede de çok ciddi değişikliklerin olacağını kaydeden Gümüş, şöyle devam etti:
     Türkiyede ve dünyada çok ciddi değişiklikler olacak. Dünyada tüm dengeler değişiyor. Bu bölgemizde çok ciddi değişiklikler olacak. Uluslararası değişiklikler, ülkemizin önümüzdeki dönemlerde çok büyük fırsatlarla karşı karşıya kalacağımız gösteriyor. Bu anlamda ülke içinde sorunlarımızı hallederek ve kol kola girerek, hızla bu değişikliklere ve kalkınmaya hazırlanmamız gerekiyor. Önümüze yepyeni ve hiç alışılmadık dünya dengeleri çıkacak. Bu dünya dengelerde Türkiyenin rolü çok büyük olacak.
     Açıklamanın ardından Gümüş, Bulanık ve Varto ilçe teşkilatlarında incelemelerde bulunmak üzere, il merkezinden ayrıldı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber CHP Balıkesir Milletvekili Gümüş, Muşta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER