CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, Çakıl köyü

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, Çakıl köyü balıkçılarının sorunlarını dinledi


BALIKESİR (A.A) - CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve beraberindekiler Erdeke bağlı Çakıl köyünü ziyaret ederek, balıkçılarının sorunlarını dinledi.
     Ziyarette balıkçılar, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının internet sitesinde yayınlanan 2012 yılı yeni av sirkülerinin kendilerini zor duruma soktuğunu ifade ettiler.
     Konuyu çok önemsediğini vurgulan ve 1 Eylülde başlayacak av sezonu öncesi Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Ekere konuyu ileteceğini belirten Havutça, şunları kaydetti:
     Ülkemizin tek iç denizi olan Marmara, balıkçılığın en büyük üretim merkezi ve hazinesidir. Çakıl köy de Türkiye balıkçılığının nabzının attığı yerdir. Bu konunun siyasetle de ilgisi yoktur. Çünkü Çakıl köylü balıkçılar olarak siz, ekmeğinizin mücadelesini veriyorsunuz. Bu mücadelenizde sonuna dek yanınızdayım.
     Geçimlerini balıkçılıktan sağladıklarını dile getiren köylüler ise yeni av sirkülerinin uygulanması durumunda, köydeki balıkçılığın biteceğini belirterek, Çünkü bu sirkülere göre, kara sularımızda gırgır ağlarıyla kıyıdan itibaren 24 metre, sığ sularda avcılık yapılması yasaklanıyor. Eski sirkülere göre ise 10 metre sularda balık avlayabiliyorduk. Yine bu 10 metrenin korunmasını istiyoruz diye konuştular.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen/Cem Şan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, Çakıl köyü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER