CHP Bolu Milletvekili Özcan:

CHP Bolu Milletvekili Özcan: CHP olarak biz Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurduk. Üniter bir devlet olsun istedik ve bu şekilde hayata geçirdik -Hiçbir noktada terörün veya Kürt sorununun terör örgütü lideri ile müzakere edile


DÜZCE (A.A) - CHP Bolu Milletvekili Özcan, CHP olarak biz Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurduk. Üniter bir devlet olsun istedik ve bu şekilde hayata geçirdik dedi.
     CHP Düzce İl Teşkilatına yaptığı ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özcan, terör sorununun çözümüne ilişkin soruya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun hükümetin Abdullah Öcalan ile görüşmesine onay vermediğini söyledi.
     Kılıçdaroğlunun hükümete yeni bir kredi verdiğini ifade eden Özcan, Genel Başkanımız Ben İmralı ile hükümetin görüşmesine destek veriyorum demedi. Size terörün çözümü hakkında yeni bir kredi açıyorum dedi. CHPnin internet sitesine girip Genel Başkanın parti meclisi öncesinde yaptığı açıklamayı okursanız, kesinlikle bunu söylemediğini göreceksiniz. O açıklamada Hükümet ile terör örgütü lideri arasında olan pazarlıklara biz sıcak bakıyoruz bunu destekliyoruz ifadesini de kullanmadığını göreceksiniz fakat basında bu ifadeler söylenmiş gibi yansıtılıyor diye konuştu.
     Dün CHP parti sözcüsü Haluk Koçun konuyla ilgili açıklamalarda bulunduğuna işaret eden Özcan, şunları söyledi:
     Terör örgütü liderinin muhatap alınmasına sıcak bakmıyoruz. Arkadaşlar şimdi bunu niye anlattım. Maalesef bir kısım yandaş basın bunu kasıtlı olarak böyle yansıtıyor. CHP olarak biz Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurduk. Üniter bir devlet olsun istedik ve bu şekilde hayata geçirdik. Şimdi bu üniter devletin üniter bir devlet olarak yaşaması konusunda gayret gösteriyoruz. Hiçbir noktada terörün veya Kürt sorununun terör örgütü lideri ile müzakere edilerek çözüleceğine inananlardan da değiliz. Ancak her nedense birileri bizdeki genel başkan değişimi gerçekleştikten sonra CHPnin bu noktadaki politikalarını çok farklı değişiklikler olduğunu iddia ediyor ama böyle bir şey yok. CHP terörün çözümü ile ilgili 2008de nerede duruyorsa bugünde aynı noktada duruyor hiçbir fark yok.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber CHP Bolu Milletvekili Özcan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER