CHP Denizli İl Yönetiminde toplu istifa

CHP Denizli İl Yönetiminde toplu istifa -Parti il yönetimi, 11 üyenin istifası üzerine tüzük gereği düştü -Mehmet Ali Orpak: Örgütümüzün önünü açmak ve uyumlu çalışacak daha güçlü bir yönetime fırsat tanımak için istifa ediyoruz


DENİZLİ (A.A) - CHP Denizli İl Yönetiminin, 11 üyenin istifası üzerine tüzük gereği düştüğü bildirildi.
     CHP Denizli İl Başkanlığının 10 Haziran 2012de yaptığı kongreyle göreve gelen il yönetim kurulunun 11 üyesi, parti il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.
     Mehmet Ali Orpak, kendisiyle birlikte istifa eden diğer yönetim kurulu üyeleri Canan Sağlamoğlu, Kerim Kıvrak, Zekai Demiray, Recep Oktay, Serkan Tüydür, Rahmi Değirmencioğlu, Mehmet Aslan, Özgül Okutan Küçükaslan, Burak Altın ve Nurdoğan Tokat adına yaptığı açıklamada, aradan geçen zaman zarfında il yönetimi olarak yeterince uyumlu çalışamadıkları inancında olduklarını belirterek, şunları söyledi:
     CHP, Türkiyenin umudu ve tek seçeneğidir. Yaklaşan yerel seçimler tüm yurt için olduğu gibi, Denizlimiz için de çok büyük önem taşımaktadır. Bunun bilinciyle örgütümüzün önünü açmak ve uyumlu çalışacak daha güçlü bir yönetime fırsat tanımak için, biz 11 il yönetim kurulu üyesi olarak istifa ediyoruz.
     İstifalarının gerekçesi sorulan Orpak, Uyumsuzluk. Birtakım sorunları çözmek için uğraştık. Fakat bunun olmadığını görünce daha fazla uzamasının da yaklaşan seçimler öncesinde sorunları artıracağını düşündük ve bu kararı aldık. Bundan sonra tüzük işleyecektir. Genel merkezin vereceği kararla yeni bir geçici yönetim kurulu atanacak ve 45 gün sonra da genel kurula gideceğiz diye konuştu.
     Yönetimde görüş ayrılığı yaşadıklarını belirten CHP Denizli İl Yönetim Kurulunun 11 üyesinin, istifalarını CHP Genel Merkezine gönderdiği, istifalar üzerine il yönetiminin tüzük gereği düştüğü kaydedildi.
     İl Başkanı Yıldırım Aycan da istifaları doğrulayarak, Yapacağımız bir şey yok. Ben de dün gece duydum. 20 kişilik yönetimden aynı anda 11 kişinin istifası ile yönetim düşer. Genel merkezden henüz bize bir bilgi gelmedi ama olanlardan sonra il başkanlığı taslayacak halimiz yok. Artık bundan sonra kayyum atanır dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber CHP Denizli İl Yönetiminde toplu istifa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER